Курячий бульйон для дитини

Опубліковано користувачем Irina

Суп чи бульйон є дуже важливою та корисною їжею для дитини, тому що в ній містяться солі та екстрактивні речовини, необхідні для правильної роботи шлунка дитини, а також хорошого перетравлення інших страв. Курячий бульйон для нашого малюка ми варимо виключно із домашньої курки. До того ж краще, щоб м'ясо не було замороженим. Ще одне, для такої маленької дитини, як наша, а їй уже 1 рік та 5 місяців, краще при приготуванні супів або бульйонів продукти не прожарювати. Ми варили бульйон із тонкою вермішеллю та морквою, тому, коли збили, бульйон гарного помаранчевого кольору. Нашому малюку страва припала до смаку.

Для приготування курячого бульйону для дитини нам знадобиться:

  •     1 літр води
  •     Шматок домашньої курки
  •     1 морква
  •     1/2 цибулини
  •     Сіль
  •     Зелень кропу
  •     Вермішель

Курку ретельно промиваємо, кладемо в холодну воду та варимо на невеликому вогні, постійно прибираючи піну, що утворилася. Варимо приблизно 45 хвилин.

Коли курка буде готова, м'ясо виймаємо, бульйон проціджуємо, знову кладемо в нього м'ясо та додаємо заздалегідь приготовлені овочі – порізану моркву, цибулю та зелень кропу. Солимо до смаку.

Коли овочі стануть м'якими, додаємо жменю вермішелі та варимо до готовності.

Наш бульйон практично готовий. Можна дитину погодувати таким бульйоном, ми ж поки що супи пюруємо. Виливаємо бульйон з вермішеллю в блендер та збиваємо.

Прикрашаємо зеленню та годуємо дитину.

СМАЧНОГО та нехай ваша дитина росте здоровою!

Коментувати