Мінтай у духовці

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, ви любите рибу Мінтай? Я дуже! З неї можна приготувати багато смачних та корисних страв, і однією з них я сьогодні поділюся. За цим рецептом мінтай виходить неймовірно ароматним та смачним, він просто тане в роті. Мінтай відноситься до категорії нежирних риб сімейства тріскових, його досить активно використовують у дієтичному харчуванні. У м'ясі мінтая містяться різні вітаміни, зокрема вітаміни групи В, і навіть фолієва кислота (В9), життєво важлива для організму людини. Ще одна незаперечна перевага мінтаю - високий вміст йоду. Саме тому в раціоні кожної людини має бути ця риба. Сьогодні я розповім, як з мінтаю приготувати дуже смачну страву. Запікати рибу ми будемо в духовці, попередньо замаринувавши її в незвичайній заправці. Отже, любителі смачної риби, приєднуйтесь!

Для приготування Мінтаю в духовці нам знадобиться:

  • 1 велика тушка мінтая
  • 1 цибулина
  • ½ червоного болгарського перцю
  • 2-3 ст. оливкової олії
  • ½ ч.л. гірчиці
  • 1 зубок часнику
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • Сіль, спеції для риби, чорний мелений перець
  • Зелень кропу та петрушки

Ось з таких продуктів приготуємо неймовірно смачну, дуже ароматну рибку.
Рибу мінтай я заздалегідь помила, просушила паперовим рушником, нарізала на шматочки та натерла сіллю, перцем і спецією для риби, щоб вона замаринувалася.

У чашу блендера викладаємо болгарський перець, порізаний шматочками, часник та зелень кропу та петрушки.
Додаємо лимонний сік, гірчицю та оливкову олію.

Подрібнюємо блендером, щоб вийшла однорідна кашка.

Суміш, що вийшла, додаємо до риби, добре перемішуємо, щоб вона потрапила на всі шматочки.

Накриваємо рибку харчовою плівкою та залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вона добре просочилася всіма ароматами.

Форму, в якій буде запікатися риба, змащуємо олією.
Цибулину нарізаємо тонкими кружальцями та викладаємо у форму.

На кільця цибулі викладаємо шматочки риби.

Форму накриваємо фольгою та відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів.
Запікаємо рибу приблизно 15 хвилин.

Знімаємо фольгу, ось така поки що у нас вийшла рибка.

Запікаємо рибу без фольги ще 10 хвилин.
Я поставила на кілька хвилин під гриль.
Ось така дуже смачна та апетитна рибка вийшла.

Приготовлений у такий спосіб мінтай виходить настільки смачним та ароматним, що не передати словами.

Всі! Наш мінтай у духовці, у дуже ароматній заправці готовий.
Викладаємо мінтай на тарілку та пригощаємося.
Дуже смачно вийшло, обов'язково спробуйте приготувати, точно не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Друзі, на вулиці середина листопада, холода поки що не приходять, і мені вдалося сфотографувати ось такі неймовірно красиві та ніжні трояндочки, які ростуть у сусідки під вікном. Гарно, правда?

СМАЧНОГО!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.