Печеня в горщиках

Опубліковано користувачем Irina

Страви, приготовані в горщиках, мають якийсь свій неповторний смак. Печеня - це не тільки дуже смачна, але ще і ситна страва. Для її приготування можна використовувати м'ясо на свій смак - яловичину, свинину або курятину. Я готувала з яловичиною. Овочі також можна використовувати на свій смак, особисто мені дуже подобається, коли в страві присутні кабачки і морква. Щоб ще більше прикрасити смак, я додала твердий сир, який гарно розплавився, надавши страві особливу нотку. Ну і зелень, куди ж без неї. Її повинно бути багато. Загалом, ця страва, до складу якої може входити все те, що ви любите, в будь-якому випадку вона вийде дуже смачною. Подавати печеню можна як в горщиках, так і виклавши на тарілку. Дана кількість інгредієнтів розраховане на 2 великих горщика.

Для приготування печені в горщиках нам знадобиться:

  • 400 гр. яловичини (можна свинини)
  • 1 невелика цибулина
  • 1 морква
  • 4 картоплини
  • ½ кабачка
  • ½ пучка зелені петрушки
  • ½ пучка зелені кропу
  • 6 ст.л. майонезу
  • 100 гр. твердого сиру (у мене Російський)
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Рослинна олія

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування смачної печені в горщиках.

Спочатку підготуємо всі овочі. Картоплю моєму, чистимо і нарізаємо квадратиками. Півкільцями нарізаємо цибулю. Кабачок чистимо і нарізаємо півкільцями. Зелень миємо й дрібно нарізаємо.

Моркву чистимо, миємо й нарізаємо напівкружечками.

Багато господинь кладуть в горщики сире м'ясо, я ж його спочатку обсмажую на олії на великому вогні, щоб воно відразу підрум'янилося і не пустило сік. Під час смаження м'ясо солимо і перчимо.

Поки смажиться м'ясо приготуємо томатно-майонезну заливку. Для цього, в мисочку викладаємо майонез, додаємо томатну пасту і дрібно порізану зелень.

Ретельно все перемішуємо.

Розводимо заправку водою (приблизно ½ склянки) і ще раз ретельно перемішуємо.

Ну ось, коли всі складові печені готові, можна братися за формування горщиків. Першим шаром викладаємо м'ясо.

На м'ясо викладаємо цибулю.

На цибулю викладаємо порізану моркву.

Наступний шар - картопля.

На картопля викладаємо порізані кабачки.

Заливаємо заправкою. Якщо потрібно, додаємо трохи води. Солі я більше не додаю, оскільки майонез та Російський сир трішечки солоні.

Сир нарізаємо шматочками, і викладаємо в кожен горщик. Накриваємо горщики кришками і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку. Готуємо при температурі 200 градусів, приблизно 1,5 години.

Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню. Чекаємо, щоб печеня трохи охолонула і пригощаємося.

А ось та страва виглядає на тарілці - дуже апетитно!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 23 листопада 2018 - 04:26 користувачем Vanik

классный рецепт, все получилось вкусно! рекомендую!

Опубліковано 24 листопада 2018 - 22:12 користувачем Irina

Vanik, очень рада, что вам понравилось блюдо!!! заходите еще!!!

Опубліковано 09 жовтня 2018 - 21:44 користувачем Марина

спасибо за хороший рецепт, съели с удовольствием))) мужу кабачки не ложила)))

Опубліковано 11 жовтня 2018 - 15:40 користувачем Irina

Марина, очень рада, что блюдо понравилось!!! заходите еще, всегда рада!!!

Опубліковано 29 квітня 2017 - 19:45 користувачем Мария

блюдо, просто пальчики оближешь, как хорошо что нашла ваш рецепт, обязательно буду готовить еще))) ВКУСНО!!!

Опубліковано 30 квітня 2017 - 16:13 користувачем Irina

Мария, безмерно рада, что вам понравилось блюдо!!!! жаль фото не прислали, порадовались бы вместе результату!

Опубліковано 16 березня 2017 - 10:25 користувачем Katrin

Irina, скажіть будь ласка, а картопля за півтори години добре тушкована виходить? М*якенька? Горщики вийшли дуже смачні, але я картопельку трошки відварила, та кабачків не знайшла.

Опубліковано 16 березня 2017 - 11:28 користувачем Irina

Katrin, доброго дня! дуже тішуся, що вам сподобався рецепт... Katrin, картопелька виходить дуже м"якенькою, за 1.5 години вона встигає гарно протушкуватися, так само як і цибулька та морква... я також не завжди готую с кабачками, хоча в цьому році трохи заморозила, а у страві іх не відрізниш від свіжих)))
А ви м"ясо тушкували, чи давали сире?

Опубліковано 16 березня 2016 - 19:00 користувачем Вадим

хорошее жаркое получилось - вкусное и сытное... не было кабачков, но у меня их не очень любят, поэтому это не принципиально, просто добавил чуть больше картошки!
спасибо за отличные рецепты, буду готовить еще!

Опубліковано 17 березня 2016 - 09:55 користувачем Irina

Вадим, очень рада, что блюдо понравилось, у меня тоже не все любят кабачки, поэтому не всегда их использую в рецепте...
готовьте на здоровье и заходите почаще!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.