Печінкові оладки можна готувати з будь-якої печінки – яловичої, свинячої чи курячої. Такі печінкові оладки є улюбленою стравою мого сина. Ще, зовсім маленьким, він назвав їх «п'ятачками», ця назва у нас так і залишилася. Тому коли я довго не готую цю страву, він питає, - «Мам, а коли будуть п'ятачки». Сьогодні вирішила порадувати його та приготувати цю нехитру, але таку смачну та корисну страву. Знаю, що багато хто, готуючи печінкові оладки, смажать цибулю та додають у печінку, я ж нічого не смажу, а перемелюю свіжу цибулю в печінку, так мені страва здається смачнішою та кориснішою. Але, у кожного свої переваги, тому нічого стверджувати не стану, а поділюся своїм рецептом.
Для приготування печінкових оладок нам знадобиться:
- 500 гр. яловичої печінки
- 1 велика цибулина
- 2 яйця
- 2-3 ст.л. борошна
- Сіль, перець до смаку
- Олія
Печінку очищаємо від плівок, промиваємо, ріжемо на шматочки та перемелюємо через м'ясорубку.
Цибулю чистимо та теж пропускаємо через м'ясорубку. Можна цибулю порізати дрібно, обсмажити на олії та додати в перемелену печінку. Я ж люблю більше перший варіант, тому одразу перемелюю цибулю та печінку.
Додаємо яйця, борошно.
Солимо, перчимо до смаку та добре перемішуємо, щоб не було грудок.
Додаємо борошно.
Якщо борошна замало, можна додати ще ложку, так щоб вийшла досить густа маса.
Розігріваємо на сковороді олію, набираємо ложкою печінкову масу та смажимо з обох боків до появи скоринки.
Наші печінкові оладки готові.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікуся, я дуже тішуся, що ти використовуєш мої рецепти, це дуууже приємно!!! Готуй на здоров"я!! А ще величезне спасибі, що не забуваєш сфотографувати готову страву! Ти велика молодець!
Смакота, дітки тільки і їдять печіночку в такому вигляді.
У мене те саме, такі котлетки смачні як горячі, так і холодні)))
Ооооооо любимі пятачки! Смак дитинства)
Обожнюю їх!
Чудово, я тішуся, що мій рецепт сподобався!
Цю страву вперше спробувала у вас. Як любитель печінки, одразу закинула собі цей рецепт до скарбнички, тепер готую часто. Це смачно, корисно і швидко!