Дорогі мої читачі! Хочу поділитися з вами дуже смачним і простим рецептом приготування риби, запеченої в сметані. Риба виходить дуже соковитою, ніжною, а скоринка добре пропеченою. Для цього рецепта підійде практично будь-яка риба - хек, морський окунь, тріска, мінтай та ін. Краще, коли це філе, у мене ж під рукою виявилася одна велика риба мінтай, з якої вийшла страва неймовірно смачною. До такої рибки на гарнір дуже підходить картопляне пюре, і, звичайно, ж, свіжі овочі, як же без них, адже на вулиці літо!
Для приготування риби, запеченої в сметані, нам знадобиться:
- 1 риба (у мене мінтай)
- 200 гр. сметани
- 1 велика цибулина
- 1 яйце
- 75 гр. твердого сиру
- Рослинна олія (для смаження)
- Зелень кропу
- Сіль, чорний мелений перець
- Спеції для риби
Ось такі інгредієнти нам знадобляться:
Цибулину чистимо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на олії. З'єднуємо сметану, яйце, смажену цибулю, дрібно порізаний кріп. Все добре перемішуємо.
Якщо у вас філе риби, це спрощує процес, якщо ціла риба, її потрібно почистити, тобто вийняти хребет. Рибу солимо, перчимо і посипаємо спеціями для риби.
Нарізаємо рибу на невеликі шматочки і викладаємо у форму для запікання.
Заливаємо рибу соусом зі сметани.
Сир натираємо на великій тертці і посипаємо ним рибу.
Ставимо в заздалегідь розігріту духовку і запікаємо при 200 градусах приблизно 15-20 хвилин, до утворення золотистої скоринки. Виймаємо страву з духовки, і даємо трохи охолонути.
Нарізаємо шматочками і пригощаємося. Зверху рибу посипаємо свіжим кропом. На гарнір я приготувала картопляне пюре.
Ось так все просто, швидко, а головне дуже смачно!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Танюша, на здоровье! очень тому рада!!!
Дуже гарний рецепт! Чоловік смакував і запевняв мене, що я використовувала не філе тріски, а свіжих крабів!:) Додала 2 невеличких пакетики соусу з гірчиці (не знаю які складові, але він досить рідкий, приблизно, як кефір). Ми купуємо улюблену червону копчену рибку, до якої додається пакетик соусу, і який завжди іде до холодильника не відкритий. Потім його додаю до різних інших страв. Збила 2 яйця, соус і сік лимону (приблизно 2 ч.л.). Ще надибала в холодильнику пів голівки свіжої брокколі, порізала без попередньої теплової обробки маленькими шматочками. Розмісила все (укроп, тертий сир, спеції, трохи солі, смажену цибулю включно). Поставила до духовки. За 5 хв. до готовності насипала ще додаткового тертого сиру згори. Він лише встиг добре розплавитися, не підрум'янився, але мені і чоловікові було байдуже!:) А після того, як дістала страву з духовки - ще додатковий укроп на шар розплавленого сиру. Була б січена зелененька цибулька, було б ще краще, але то - наступного разу, бо тепер тріску, яку не дуже люблю за її "черствість", буду готувати тільки так. Дякую, Ірино, Ви надихаєте! Бажаю Вам невичерпних ідей в новому році!
Муся, дуже рада вас знову чути!!!Як чудово що страва сподобалась вам і вашому чоловіку... така рибі, як тріска не може не сподобатись, тим більше, що ви іі так чудово приготували... додали такі класні інгрідіенти)))
у нас дуже важко купити хорошу рибу, а філе тріски тим більше)))
я переважно купляю заморожений хек, мінтай чи морський окунь, також дуже любимо охолоджену червону рибу, але вона дуже дорога і не завжди можно іі собі дозволити)))
Муся, спасибі за теплі слова і побажання, це ваші коментарі надихають на нові кулінарні ідеі!
Пишіть, не забувайте, до зустрічі!!!!
Классный рецептик!Действительно просто...Но как искусно и красиво сделано!
Спасибо большое,Ирина,за рецептик!
Цитирую с благодарностью!
Удачи тебе!!!
Борис! На здоровье! Вам спасибо за приятный комментарий!!! Такие комментарии вдохновляют!!!
Ирина, рыба получилась очень вкусно и сочной, всего в меру... очень понравился рецепт... большое спасибо!