Рецепт цього соусу мені приніс чоловік і наполіг на його приготуванні. Я ж не є прихильницею таких гострих соусів і приправ, на відміну від нього. Готувала соус строго за рецептом, і в результаті вийшла дуже цікава страва - досить гостра, одночас солодка. Звичайно, багато такого соусу не з'їси, але солодкий соус чилі додасть стравам пікантний і неповторний смак. Такий соус прекрасно підійде не тільки до м'ясних страв, а й до овочевих страв теж. Якщо ви любите гостреньке - приготуйте солодкий соус чилі!
Для приготування солодкого соусу чілі нам знадобиться:
- 2 зубки часнику
- 3 перчика чілі
- 100 мл. білого вина
- 100 мл. води
- 20 мл. оцту
- 15 мл. томатної пасти
- 20 зерен чорного перцю
- 250 гр. цукру
- 2 лаврові листки
Ось такі інгредієнти нам знадобляться. Я використовувала біле вино ІНКЕРМАН - Совіньон.
Дрібно нарізаємо перець чилі (разом з насінням) і часник. Кладемо всі інгредієнти в каструлю, доводимо до кипіння і варимо до отримання густої консистенції.
Зберігати соус краще в скляній баночці.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Lilianna, да, согласна, этот соус на любителя, мой муж тоже поклонник острых блюд и соусов, поэтому ему очень понравился соус, я же только его попробовала)))
Приготовила соус по рецепту, очень интерсный вкус получился - острый,но сладкий... мужу очень понравился, но много его не съешь... вообще очень нравится блог много полезной информации, рецепты достаточно доступные, описания понятные и красивые фото! Спасибо, Ирина на труды!
Kamila, вы правы много соуса сразу не съешь, он достаточно острый, несмотря на сладость,но он отлично сохранятся в холодильнике, поэтому надолго хватит. К мясным блюдом - самое то!!! Спасибо за комментарий и высокую оценку - это вдохновляет!!! Заходите - всегда рада!
готовила с половины рецепта, так как не была уверена в результате, вкус действительно не обычный, сладость и острота)))
моим мужчинам понравился, они вообще любители всего острого, спасибо большое!