Суп з цвітною капустою на телятині

Опубліковано користувачем Irina

У раціоні дитини обов'язково повинні бути перші страви. Мій онук любить далеко не всі супи, віддаючи пріоритет бульйону або овочевому супу, особливо якщо в ньому є зелений горошок та гречка. Ну і звісно ж м'ясо! У супі, який я готувала сьогодні, зеленого горошку немає, але є корисна та смачна цвітна капуста. Бульйон для супу я приготувала на молодій телятині, яка також дуже корисна для дитячого організму. Супчик вийшов смачним, онук нагодованим, що може бути кращим!

Для приготування супу з цвітною капустою на телятині нам знадобиться:

  •     1.5 літри води
  •     350 гр. молодої телятини
  •     3-4 невеликі картоплини
  •     ½ моркви
  •     1 невелика цибулина
  •     200 гр. цвітної капусти
  •     Сіль до смаку
  •     Зелень петрушки

Приготувати такий смачний зовсім не складно. У каструлю наливаємо воду, м'ясо миємо та ставимо варитися. Коли вода закипить, знімаємо пінку. М'ясо варимо до готовності.

Бульйон проціджуємо, м'ясо ріжемо шматочками та відправляємо назад у каструлю.

Овочі миємо, чистимо та нарізаємо на свій розсуд. Цвітну капусту розбираємо на суцвіття та теж миємо. У бульйон додаємо порізану моркву, цибулю та картоплю, варимо 15 хвилин.

Цибулю я кладу в суп цілою, а в кінці приготування виймаю та викидаю.

На цьому етапі суп можна посолити, але не перестарайтеся, це дитячий суп. Додаємо в суп цвітну капусту та варимо ще 15 хвилин. Додаємо дрібно порізану зелень петрушки.

Все! Наш смачний суп з цвітною капустою на телятині готовий. Закриваємо кришкою та даємо супу настоятися.

СМАЧНОГО та нехай ваш малюк росте здоровим!

Коментарі

Опубліковано 14 травня 2016 - 11:35 користувачем Катя

Доброго дня! Моєму синочку уже буде 3 рочки скоро і вже 2 роки варю йому телятинку і ще ні разу не вийшло у мене ніжне мясо, таке щоб можна було прожувати... не розумію в чому причина, уже і вимочувала його, і в холодну воду закидала, і в кипяток, і всеодно воно завжди у мене гумове чомусь:( можливо, Ви дасте мені пораду, як зварити його правильно і смачно:)

Опубліковано 14 травня 2016 - 13:14 користувачем Irina

Катю, а ви точно берете телятину, чи може яловичину? Я чому питаю, тому що телятина має бути ніжно рожевого кольору, і якщо іі покласти у холодну воду і варити щонайменьше 1 годину, вона повинна бути м"якенькою, навіть не знаю чому у вас телятина гумова...
ви можете вийти з положення - перемолоти телятинку і зварити зупку своєму малюку з фрикадельками, також буде дуже смачно)))
успіхів вам і нехай ваш малюк росте здоровеньким!!!!

Опубліковано 14 травня 2016 - 18:09 користувачем Катя

завжди купувала телятину, навіть один раз про вік теля питала, сказали, що 5-ти місячне:) яловичину варила тільки раз, і таке саме було як з телятиною... можливо, мене просто обманювали в магазині, але не буду зупинятись, буду шукати і пробувати ще раз і ще раз, щоб вийшло так апетитно як у Вас:))

Опубліковано 14 травня 2016 - 20:00 користувачем Irina

Катю, зробіть ось так, покладіть телятину у холодну воду і варіть на ній бульон півтори години, тоді витягніть м"ясо, бульон процідіть, і варіть зупку, а м"ясо поріжке кусочками і також ще покладіть в кастрюлю... поки будуть варитися овочі, м"яско теж ще повариться... гадаю що тоді воно буде м"яким!
Успіхів!!!

Опубліковано 14 травня 2016 - 20:22 користувачем Катя

Спробую ще так! Дякую!

Опубліковано 14 травня 2016 - 20:24 користувачем Irina

Катя, на здоров"я!!!!

Опубліковано 16 червня 2015 - 23:20 користувачем маришка

очень вкусный получился суп, только я еще зеленый горошек добавила!
ребенок накормлен!

Опубліковано 17 червня 2015 - 10:46 користувачем Irina

маришка, супер, я очень рада...
у меня внук тоже очень любит зеленый горошек, поэтому добавляю его почти во все супы...

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.