Яблучно-гарбузовий нектар з апельсином

Опубліковано користувачем Irina

Яблучно-гарбузовий нектар з апельсином - це дуже смачний напій, який відмінно підійде для святкового новорічного столу. Він гарний тим, що виходить абсолютно не нудотним, з м'яким, неповторним смаком. До речі кількість інгредієнтів можна брати на свій розсуд, наприклад, лимон можна взяти не цілий, а половину, кількість меду зменшити або збільшити, все буде залежати від того, наскільки солодкий гарбуз. Мед можна замінити цукром. Густоту напою також можна змінити під свій смак, додавши більше або менше яблучного соку, який я використовувала власного приготування. А от меншу кількість апельсинового соку брати не раджу, він надає цьому напою дуже своєрідний смак. Цікаво, що всі, кого я пригощала цим напоєм, навіть не здогадалися, що в його склад входить гарбуз. Невістка сказала, що це дуже смачний абрикосовий напій, а синові він більше нагадав персиковий.

Для приготування яблучно-гарбузового нектару з апельсином нам знадобиться:

  •     1 кг гарбуза (не очищеного)
  •     0.5 літра яблучного соку (у мене натуральний домашній)
  •     1 лимон
  •     1 великий апельсин
  •     2 ст.л. меду

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування яблучно-гарбузового нектару з апельсином. Для цього напою я використовувала гарбуз баттернат, який має характерну форму - довгу широке «шийку» і округлу основу. Він з соковитою м'якоттю, пружний, не волокнистий, солодкий і з яскраво-помаранчовим кольором. Його можна купити в будь-якому супермаркеті.

Гарбуз розрізаємо навпіл, чистимо і виймаємо серцевину з насінням.

Нарізаємо гарбуз невеликими шматочками.

І варимо або запікаємо (зручним для вас способом). Я використовувала пароварку.

Тим часом приготуємо апельсиновий і лимонний сік. Апельсин і лимон розрізаємо навпіл.

Вичавлюємо сік.

Якщо апельсин невеликого розміру, краще використовувати 2 шт.

Гарячий гарбуз перекладаємо в зручну ємність, додаємо меду.

За допомогою погружного блендера перетворюємо гарбуз в пюре.

Додаємо яблучний сік.

І ще раз ретельно збиваємо. Виходить дуже гарного кольору гладка консистенція.

Тепер додаємо сік лимона та апельсина.

І ще раз добре збиваємо.

Наш приголомшливий, вітамінний нектар готовий.

Густоту цього напою можна регулювати кількістю доданої рідини - якщо хочете, щоб нектар був густішим, залиште як є, якщо хочете, щоб він був більш рідким, додайте ще трохи яблучного соку.

Розливаємо по келихах і пригощаємося.

Думаю, що такий нектар буде не зайвим на святковому столі, тим більше, що приготувати його зовсім не складно (можна заздалегідь).

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 25 січня 2021 - 14:18 користувачем Алюшка

Ірочка, сьогодні приготувала цей нектар, це просто "бомба", який же він смачний, а головне, що зовсім не відчувається смак гарбуза) рецепт просто супер, неодмінно буду готувати ще) фоточки вислала)

Опубліковано 25 січня 2021 - 19:54 користувачем Irina

Алюшка, ти моя умнічка! Які чудові фоточки, просто супер! Я дуже тішуся, що тобі сподобався цей нектар, це просто вітамінна "бомба")

Опубліковано 27 грудня 2020 - 18:34 користувачем Ilona

интересненько)

Опубліковано 27 грудня 2020 - 23:38 користувачем Irina

Ilona, спасибо!

Опубліковано 20 грудня 2020 - 20:59 користувачем Елизавета

а магазинный яблочный сок подойдет?

Опубліковано 20 грудня 2020 - 22:54 користувачем Irina

Елизавета, конечно подойдет! Готовьте на здоровье, это очень вкусно!

Коментувати