Цей кекс з приємною апельсинової ноткою, горіхами і родзинками настільки смачний, що хочеться його готувати ще і ще. До філіжанки ароматного чаю, особливо в зимовий холодний вечір, ця випічка саме те! Замість родзинок можна сміливо використовувати журавлину, тоді з'явиться невелика терпкість. Горіхи сильно подрібнювати не варто, краще, якщо вони будуть великими шматочками. Оскільки якихось особливих секретів у приготуванні цього кексу немає, давайте приступимо!
Для приготування апельсинового кексу з горіхами і родзинками нам знадобиться:
- 50 гр. волоських горіхів
- 1 яйце
- 180 мл. апельсинового соку (потрібен був 1 великий апельсин)
- 1 ст.л. цедри апельсина
- 10 гр. ванільного цукру
- 260 гр. борошна
- 150 гр. цукру
- 1.5 ч.л. розпушувача
- ½ ч.л. харчової соди
- ¼ ч.л. солі
- 60 гр. вершкового масла
- 120 гр. родзинок
Ось такі продукти будуть потрібні, щоб приготувати неймовірно смачний апельсиновий кекс з горіхами і родзинками.
З апельсина на дрібній тертці знімаємо цедру (тільки помаранчевий шар).
Вичавлюємо зручним для вас способом апельсиновий сік.
Мені попався великий і соковитий апельсин, тому я використовувала тільки один.
Соку повинно бути 180 мл.
Волоські горіхи нарізаємо великими кусочками.
У миску розбиваємо одне яйце, додаємо ванільний цукор.
Добре збиваємо міксером або вінчиком.
До маси, що вийшла, додаємо апельсиновий сік і перемішуємо.
В окремій мисці з'єднуємо борошно (просіяне), цукор, розпушувач, харчову соду, сіль і цедру апельсина.
Ретельно перемішуємо.
Холодне вершкове масло нарізаємо шматочками і додаємо до борошна.
Перетираємо руками, щоб вийшла велика крихта.
До вологих інгредієнтів додаємо крихту з борошна та масла.
І ретельно перемішуємо до однорідного стану.
Додаємо родзинки, порізані горіхи і ще раз добре перемішуємо.
Наше тісто готове.
Форму для випікання (у мене 23х13 см) змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто і розрівнюємо.
Випікаємо наш кекс приблизно 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона повинна бути повністю сухою.
Повністю остиглий кекс прикрашаємо цукровою глазур'ю. Для її приготування в сік лимона додаємо цукрову пудру і гарненько розмішуємо.
Ось такий гарний кекс вийшов.
А ось такий кекс в розрізі, він настільки ароматний, що просто течуть слинки.
А ось так апельсиновий кекс виглядає на наступний день, його текстура трохи ущільнилася і нарізати його було набагато легше, ніж щойно спечений.
Обов'язково спечіть такий кекс, порадуйте своїх близьких, впевнена, що вони гідно оцінять!
І не забудьте поділитися враженнями.
А це для гарного настрою! Отримувати в подарунок квіти завжди приємно, особливо взимку і без приводу! Ось такий фантастичний букет троянд з незвичайною розфарбуванням (жовто-червоні) мені подарував чоловік. Приємно!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Ліля, привіт!!! Дуже рада, що кексик подобається, ідея с добавлянням чорнослива просто супер!!! А в мене в планах приготувати твій пиріг з вишнями)))
Клас,напевно смачнющий, і ізюму так багато !!!!
Жанночка, смачний - то не то слово! Він просто "бомбезний", дуже ароматний, а родзинок дійсно багато і ще горіхів!
Іра, привіт, весь час, коли печу Апельсиновий кекс, згадую тебе добрим словом. Так класно виходить, пахне на всю хату і дуже смачний, дякую!!! А я ще крім ізюма дала трохи чорнослива