Суфле з ряжанки та какао

Опубліковано користувачем Irina

Суфле з ряжанки та какао - це надзвичайно смачний та ніжний десерт, що тане в роті. Він готується за лічені хвилини та лише з кількох інгредієнтів. Для приготування цього десерту обов'язково знадобиться занурювальний блендер. Легкий, ніжний, корисний, з шоколадним смаком - цей десерт гарантовано сподобається не лише дорослим, але й діткам. Для суфле краще використовувати натуральний какао, в крайньому разі можна замінити какао дитячим "Несквіком", але я б не радила. Прикрасити суфле можна на свій розсуд, наприклад, просто посипати зверху какао. Оскільки у мене Новорічний рецепт, відповідно я прикрасила його по новорічному, використавши мандаринки, які надали десерту неперевершеної нотки, шоколадом та кокосовою стружкою, яка візуально нагадує сніг. Приготований з досить бюджетних інгредієнтів цей десерт гарантовано здивує ваших гостей чи родину.

Для приготування Суфле з ряжанки та какао нам знадобиться:

  • 400 мл ряжанки

  • 15 гр желатину

  • 50 мл води

  • 2 ч.л. какао-порошку

  • 50 гр цукру

Для прикраси:

  • Шоколад

  • Мандарини

  • Кокосова стружка

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати неймовірно смачний десерт - Суфле з ряжанки та какао.

В першу чергу желатин заливаємо водою.

Добре перемішуємо та відставляємо на 15 хвилин, щоб гарно набух.

До ряжанки додаємо цукор, перемішуємо.

Сюди ж додаємо какао-порошок.

Добре все перемішуємо.
Це зручно робити вінчиком.

За той час желатин гарно набух.
Розтоплюємо його на водяній бані чи в мікрохвильовці (щоб не закипів), а лише розпустився.

Желатин додаємо до ряжанки з какао.

Збиваємо занурювальним блендером до появи бульбашок (їх має бути багато).
Чим більше бульбашок вийде при збиванні, тим ніжнішим вийде десерт.

Готову суміш розливаємо у креманки (у мене вийшло 3 порції).

Накриваємо харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 1 годину.

Прикрашаємо Суфле з ряжанки та какао на свій розсуд.
Я використовувала мандаринки, шоколад та кокосову стружку.

Шоколад нарізаємо дрібними шматочками та викладаємо на десерт з однієї сторони.
З іншої сторони тонким шаром викладаємо кокосову стружку.
Посередині викладаємо дольки мандаринів.

Ось такий дуже привабливий, ніжний та смачний вийшов десерт.

Друзі, неодмінно приготуйте Суфле з ряжанки та какао, я впевнена, що ви не будете розчаровані, адже десерт просто тане в роті.

Готуйте, гарно прикрашайте десерт та насолоджуйтесь його неймовірно ніжним смаком!

СМАЧНОГО!

Коментувати