Ось і пришла осінь! А це значить, що настав сезон сливи, з якої можна приготувати безліч смачних страв. Саме зі сливами пропоную приготувати неймовірно смачний пиріг зі штрейзелем. Рецептом цього смачного пирога зі мною поділилася моя старша сестра Ліля, за що їй величезне спасибі. Тепер це мій улюблений пиріг, з приготуванням якого справиться будь-хто. Для приготування цього пирога краще брати форму з більшим діаметром (26 см та більше), тоді він виходить не таким високим та дуже соковитим. У мене на сайті ви знайдете багато різних рецептів пирогів, у тому числі Пиріг зі сливою, який також неймовірно смачний.
Для приготування Німецького сливового пирога зі штрейзелем нам знадобиться:
Для тіста:
-
250 гр борошна
-
2 яйця
-
50 гр вершкового масла
-
125 мл молока
-
6 гр розпушувача
-
120 гр цукру
-
1 пакетик ванільного цукру
-
Дрібка солі
Для начинки:
-
600 гр слив
-
2-3 ст.л. цукру
-
1.5 ст.л. крохмалю
Для штрейзеля:
-
100 гр борошна
-
80 гр цукру
-
80 гр вершкового масла
Ось з таких продуктів ми приготуємо тісто для Німецького сливового пирога зі штрейзелем.
Ось такі продукти знадобляться для приготування начинки.
А з таких продуктів ми приготуємо штрейзел.
Рецептом цього дуже смачного пирога зі мною поділилася моя старша сестричка Ліля, за що їй величезне дякую.
Спочатку приготуємо тісто.
У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор та дрібку солі для балансу смаку.
Збиваємо до отримання пишної маси білого кольору.
До яєчно-цукрової маси додаємо молоко кімнатної температури, ванільний цукор.
Збиваємо кілька секунд, щоб
об'єдналися продукти.
Додаємо частинами просіяне борошно з розпушувачем.
Збиваємо, щоб отримати однорідну масу за консистенцією густої сметани.
Форму для запікання вистилаємо пергаментним папером, а боки змащуємо маслом.
У мене форма діаметром 24 см, тому пиріг вийшов досить високий.
В ідеалі, якщо форма буде діаметром 26 см чи трішечки більша, тоді пиріг вийде не таким високим та більш соковитим.
Тісто викладаємо у форму та розрівнюємо.
Сливи нарізаємо невеликими шматочками.
Порізані сливи викладаємо у мисочку.
До слив додаємо цукор та крохмаль.
Ретельно перемішуємо, щоб крохмаль потрапив на всі шматочки слив.
Сливи викладаємо на тісто та рівномірно розподіляємо по всій площині.
Тепер приготуємо штрейзель.
У миску викладаємо борошно, цукор та додаємо охолоджене вершкове масло.
Перетираємо все це у крихту.
Зверху на сливи викладаємо рівномірним шаром штрейзель.
Випікаємо Німецький сливовий пиріг зі штрейзелем при температурі 180-190 градусів приблизно 45-50 хвилин.
Готовність тіста перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути сухою.
Ось такий красивий пиріг у мене вийшов.
Даємо йому трохи охолонути, після чого виймаємо з форми.
Німецький сливовий пиріг зі штрейзелем вийшов надзвичайно ароматним та смачним.
Це дуже вдалий рецепт пирога, який готується надзвичайно легко, а виходить неймовірно смачним.
Неодмінно приготуйте Німецький сливовий пиріг зі штрейзелем поки сезон слив.
Ось так пиріг виглядає у розрізі!
До чашки чаю просто СУПЕР!!!!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Олена, мені неймовірно приємно, що у вас все вийшло! Фото вашого пирога просто супер, він дуже апетитно виглядає! Щиро дякую за довіру до моїх рецептів, чудові коментарі та світлини! Заходьте частіше, завжди рада!
Олена, добрий день! Можете сміливо використовувати заморожену сливу, я також частенько так роблю і завжди виходить чудово! Що до форми, діаметр 27 см прекрасно підійде для цього пирога, пиріг вийде не такий високий, але це і добре, адже начинка гарно його просочить, тому він буде ще смачнішим! Дуже сподіваюсь, що у вас все вийде і ви не будете розчаровані! Неодмінно напишіть про результат, а якщо буде натхнення, сфотографуйте свій пиріжок та вишліть світлину. Успіху, вам Олено!
Добрий день, Ірино! Підкажіть будь ласка, чи можна для цього пирога використати заморожену сливу? Свіжа вже не сезон та й дуже дорога. А хочеться спробувати приготувати. І ще! У мене розємна форма 27 см, буде нормально!
Дуже дякую за вдалий рецепт пирога! Вийшло просто чудово! Фото надіслала! Можу сказати точно, що буду цей пиріг готувати ще! Рекомендую!