Ніжна запіканка з глив

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Сьогодні у мене дуже смачна, неймовірно ніжна запіканка з грибів... Ні, ні, не з печериць і не з білих грибів, а з глив. Обожнюю ці дуже ароматні, смачні і незвичайні гриби. Насправді з них можна приготувати багато різних смачних страв, але мені дуже подобається запіканка. Спочатку я цей рецепт використовувала для приготування смачних грибних котлет, які запікаються в духовці. Але потім подумала, а чому б не спробувати приготувати у вигляді запіканки, результат перевершив всі очікування. Запіканка з вешанок виходить неймовірно ніжною, ароматною і смачною. Щоб вона добре нарізалася, потрібно дати їй повністю охолонути, але повірте, дочекатися цього дуже важко! Отже, ті що люблять гриби, приєднуйтесь! Така запіканка гарантовано сподобається тим, хто дотримується посту.

Для приготування ніжної запіканки з глив нам знадобиться:

  • 500-600 гр. грибів глив
  • 3-4 відварених картоплі
  • 2 яйця
  • 1 велика цибулина
  • 2 зубки часнику
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • 3 ст.л. сухарів (у мене домашні)
  • ¼ склянки молока
  • 2-3 ст.л. рослинного масла

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної ніжної запіканки з глив.

Сухарики я підготувала заздалегідь. Зробити це дуже просто, підсушити кілька шматочків білого батона або хліба в духовці і потім перемолоти на м'ясорубці. Заливаємо сухарі молоком, і залишаємо, щоб вони набрякли.

Цибулю чистимо нарізаємо кубиками.

Смажимо цибулю на олії до легкої золотавості. Викладаємо на тарілку.

Тим часом нарізаємо гриби.

Часник вичавлюємо через прес.

Гливи викладаємо в сковорідку і тушкуємо у власному соці без масла (!) приблизно 20 хвилин на повільному вогні. Рідина починає виділятися практично відразу ж.

Заздалегідь відварюємо картоплю у шкірці. Очищаємо її від шкірки, перемелюємо і викладаємо в миску.

Гриби і цибулю також перемелюємо і додаємо до картоплі. Я все роблю блендером.

Додаємо 2 яйця, сіль, чорний перець, часник і набряклі в молоці сухарі (намагатися, щоб без молока).

Ретельно все перемішуємо, щоб вийшов однорідний фарш.

Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо наш картопляно-грибний фарш. Добре разрівнюємо.

Запікаємо приблизно 40 хвилин при температурі 200 градусів.

Наша запіканка з глив готова.

Коли вона трохи охолоне, нарізаємо і пригощаємося. Я прикрасила свою запіканку сметаною і звичайно, зеленню. Ну дуже смачно!

Якщо ви вирішите з отриманого фаршу приготувати котлетки, їх потрібно сформувати, викласти на змащене олією деко і запекти в духовці.

Ось такі вийшли дуже смачні грибні котлетки!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 29 липня 2019 - 03:19 користувачем Алексей

Ирина, а из шампиньонов такая запеканка получится, как то вешанки не попадаются))) а выглядит очень аппетитно!

Опубліковано 29 липня 2019 - 22:52 користувачем Irina

Алексей, честно говоря, такую запеканку из шампиньонов я не готовила, но думаю, что можно попробовать))) успехов!

Опубліковано 29 березня 2017 - 20:57 користувачем Муся

Чудово! Свіжих грибів у холодильнику не матиму до неділі, а сушені розмочу, відіжму і зроблю страву за Вашим рецептом у вигляді котлеток. Запіканку приготую зі свіжими. Дякую за ідею!

Опубліковано 31 березня 2017 - 23:38 користувачем Irina

Муся, успіхів! з нетерпінням буду чекати фотозвіт!

Опубліковано 27 березня 2017 - 15:53 користувачем Юлия

Ирина, в описании вы упоминали, что из этого грибного фарша можно приготовить котлеты,не могли бы вы уточнить, как именно!дело в том, что у меня нет такой формы для запекания, а рецепт заинтересовал))) хотелось бы попробовать!
заранее спасибо, с уважением Юлия

Опубліковано 31 березня 2017 - 23:35 користувачем Irina

Юлия, приготовить котлетки совсем просто! из получившегося фарша формируете котлетки, выкладываете на смазанный оливковым маслом противень и запекаете в духовке приблизительно 25-30 минут.

Коментувати