Кілька днів тому зайшла в супермаркет і в хлібному відділі, на поличці, де продаються різні лаваші, знайшла ось такі дуже симпатичні невеликі лаваші круглої форми, яких у пакуванні було аж 18 штук. Звичайно ж, пройти повз я не змогла. А прийшовши додому, визріла ідея приготувати ось такий дуже симпатичний пиріг, що складається з окремих лавашів з начинкою. На мій погляд, для начинки дуже підходить куряче філе та з такою начинкою я неодмінно ще раз приготую цю страву Але в цей раз пропоную начинку з ковбаси. Через те, що в начинку йде майонез (бажано домашнього приготування), а зверху ще й помідори, вона виходить дуже соковитою, а в поєднанні з хрустким лавашем - це просто неймовірно! Таку страву можна приготувати до приходу гостей, все приготувавши заздалегідь, а коли гості на порозі, поставити пиріг в духовку і через 10 хвилин пригостити дуже смачною та незвичною стравою.
Для приготування пирога-квітки з лаваша нам знадобиться:
- 12 шт. круглого лаваша (діаметр 12.5 см)
- 10-12 помідорів чері
- 200 гр. ковбаси (у мене 100 гр. Дрогобицької, 100 гр. Сервелату)
- 150 гр. твердого сиру
- 3-4 ст.л. майонезу
- 1 ст.л. олії
- 3 яйця, зварених на круто
- Чорний перець за смаком
- Зелень петрушки або кропу
Ось з таких продуктів ми приготуємо дуже оригінальний, смачний пиріг-квітку з лаваша.
Помідори черрі нарізаємо кружальцями.
Ковбасу двох видів нарізаємо дуже дрібними кубиками.
Сир натираємо на дрібній тертці.
У мисочку викладаємо порізану ковбасу та половину натертого сиру.
Додаємо майонез і добре перемішуємо.
Додаємо дрібно порізану зелень петрушки або кропу та перемішуємо.
Додаємо чорний мелений перець за смаком.
Додаємо дрібно порізані яйця, зварені на круто.
Перемішуємо, наша начинка готова.
Для приготування цього пирога мені знадобилося 12 штук круглих лавашів, діаметром 12.3 см.
Рівномірно розподіляємо начинку на кожен лаваш.
Зверху на начинку викладаємо по 2-3 кружальця помідора чері.
Форму для випічки (у мене кругла скляна форма, діаметром 24 см) змащуємо олією та по колу викладаємо лаваші, згинаючи їх на половину.
Посипаємо потертим сиром.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо наш пиріг приблизно 10 хвилин.
Ось такий красень вийшов.
Лаваш вийшов хрустким, а начинка дуже смачною та соковитою.
Це дуже смачна, але неймовірно проста в приготуванні страва.
Обов'язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте!
А це для гарного настрою! Поле, травичка і ось такі ніжні, незвичайні квіти. Таке може помітити тільки справжній художник. І це - Вікторія, яка робить такі чудові фотографії та ділиться ними з нами. Величезне спасибі, вони є справжньою окрасою мого блогу!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Божена, спробуйте, не пожалкуєте!
Це круто!!! Доступно і мабуть дуже смачно! Дякую за рецепт!
Алюнь, дякую! Обов"язково приготуй своїм хлопцям, їм точно сподобається!
Виглядає як аленький цветочек, красота і смакота !!!!
Жанночка, дуже дякую! Це така смакота, але другий раз я готувала з іншою начинкою, а саме, з куркою... вийшло дуже-дуже смачно!
какая красота- и внешне и по вкусу! обязательно приготовлю такой пирог, просто обожаю лаваш!
Ольга, очень приятно, что вам приглянулся этот рецепт) Обязательно приготовьте, не пожалеете, это очень вкусно) Вчера готовила с курицей, муж просто в восторге)
цікавий рецепт, треба і собі спробувати)