Рисова запіканка з малиною

Опубліковано користувачем Irina

Хочу запропонувати дуже смачний рецепт Рисової запіканки з малиною. Впевнена, що цей десерт вразить своїм смаком та ніжністю. Для цієї запіканки потрібні самі звичайнісінькі продукти, та й готувати її зовсім не складно. В результаті ми отримаємо надзвичайний десерт, яким можна смачно нагодувати цілу родину. Запіканка однаково смачна, як у теплому, так і холодному вигляді. Свіжа малина надає запіканці особливої, трішечки кисленької нотки. Не буду довго відвертати вашу увагу розмовами, а йду готувати смачну та корисну, неймовірно ніжну та запашну Рисову запіканку з малиною.

Для приготування Рисової запіканки з малиною нам знадобиться:

  • 1.5 стакана рису
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 стакани води
  • 1 стакан молока (у мене 3.2%)
  • Дрібка солі
  • 1 стакан цукру
  • Цедра одного лимона
  • 35 гр вершкового масла
  • Лимонний сік з пів лимона
  • 3 яйця
  • Малина
  • Цукрова пудра для прикраси

Ось з таких продуктів ми будемо готувати неймовірно смачну Рисову запіканку з малиною.

В першу чергу кілька разів промиваємо рис.
До промитого рису додаємо дрібку солі, ванільний цукор.
Заливаємо водою та молоком і ставимо варитися.

Рис з водою та молоком накриваємо кришкою.

Варимо на невеличкому вогні до готовності рису.

Зварений рис перекладаємо у миску, додаємо цукор та перемішуємо.

Сюди ж додаємо цедру лимона та лимонний сік.
Ретельно перемішуємо.

На цьому етапі додаємо до рису вершкове масло та перемішуємо.

Останніми додаємо жовтки.

Та ретельно перемішуємо.
Для приготування Рисової запіканки з малиною я використовувала домашні яйця, тому вона приємного жовтого кольору.

Білки збиваємо до утворення піків.

Додаємо білки до рису.

Вводимо білки до рису, обережно перемішуючи рухами зверху вниз.

Деко змащуємо вершковим маслом та присипаємо борошном.
Викладаємо у деко рис та розрівнюємо.

Зверху на рис викладаємо свіжу малину, трішечки її заглиблюючи у нього.

Запікаємо Рисову запіканку з малиною при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин.

Коли запіканка трішечки охолоне, посипаємо її цукровою пудрою.

Прикрашаємо Рисову запіканку з малиною листочками м'яти.

Ось така краса у мене вийшла.
Запіканка вийшла неймовірно смачною та духмяною, з легкою лимонною ноткою.

Нарізаємо запіканку кусочками та пригощаємося.

Повірте, ви будете задоволені результатом, бо це неймовірно смачно!!!
Неодмінно приготуйте цей десерт та насолодіться його смаком!

А це для гарного настрою! Польові ромашки, такі красиві та ніжні - це яскравий та сонячний настрій літа! Я дуже люблю польові квіти, особливо будь-які ромашки. Не можу пройти повз, щоб їх не сфотографувати. Сподіваюсь, що цей невеличкий букет принесе всім моїм читачам гарний настрій!

СМАЧНОГО!

Коментувати