Друзі, сьогодні хочу поділитися дуже гарним, оригінальним та неймовірно смачним рецептом. Це - Стейк форелі з овочами у пергаментному човнику. Для цього рецепта можна використовувати будь-яку червону рибу - форель, лосось, горбуша чи сьомга. Я дуже люблю форель, бо вона не така жирна, тому я використовувала саме її. При приготуванні цієї страви є один нюанс, щоб приготувати стейк червоної риби потрібно лише 15-20 хвилин, в той час, як картопля чи морква за цей час можуть не приготуватися та лишитися твердими. Саме тому, овочі необхідно протушкувати окремо, лише потім додати до стейка, який буде дуже м'яким, ніжним та соковитим. Страва виходить не тільки дуже смачною, не дивлячись на легкість приготування, але й неймовірно ефектно виглядає. Її можна подавати як в пергаментному човнику, так і в тарілці, це вже кому як більше до вподоби.
Для приготування Стейка форелі з овочами у пергаментному човнику нам знадобиться:
- 1 стейк форелі (чи іншої червоної риби)
- 1 картоплина
- 1/2 моркви
- 1/2 цибулі
- Сіль, чорний перець до смаку
- Спеції для риби
- 1 ст.л. оливкової олії
- Лимон
- Зелень кропу чи петрушки за бажанням
Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачну страву, а саме - Стейк форелі з овочами у пергаментному човнику.
Спочатку підготуємо всі овочі.
Картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
Дрібно нарізаємо цибулю.
Моркву нарізаємо чверть кільцями.
Всі ці овочі необхідно трішечки протушкувати, адже вони готуються набагато довше, а ніж червона риба.
Я скористалася мультиваркою (можна тушкувати на сковорідці чи каструлі з товстим дном).
Наливаємо кілька ложок олії, викладаємо порізані овочі (картоплю, цибулю, моркву), додаємо солі, перцю та добре перемішуємо.
Ставимо програму “Тушкування”, закриваємо кришку.
Тим часом підготуємо човник з пергаментного паперу та безпосередньо саму рибу.
Пергаментний папір складаємо у декілька шарів, кінці зв'язуємо ниткою.
Стейк солимо та посипаємо спеціями до риби.
На стейк риби викладаємо кружалець лимона (можете не хвилюватися, риба від лимона не буде занадто кислою, перевірено!).
Стейк форелі викладаємо у човник з пергаменту.
Тим часом наші овочі добре протушкувалися (головне, але м'якою була морква).
Тушковані овочі викладаємо в середину стейка (там, де у риби черевце).
Якщо є бажання посипаємо подрібненою зеленню (у мене зелень петрушки).
Ставимо запікати Стейк форелі з овочами у пергаментному човнику у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 15-20 хвилин (цього часу достатньо, щоб риба повністю приготувалася).
Ось така дуже смачна, надзвичайно оригінальна страва у мене вийшла.
Рибка вийшла дуже ніжною та соковитою, а овочі гарно зарум'янилися.
Це дуже смачно!!!
Якщо ви бажаєте здивувати свою родину чи гостей, неодмінно приготуйте Стейк форелі з овочами у пергаментному човнику, впевнена вам це вдасться!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Алла, щиро дякую за таку оцінку страви! це дуууже смачно!
Чудовий рецепт, гарні фото, дууууже люблю рибку!
Вікуся, дякую за коментар! Страва дійстно вийшла не тільки смачною, але й оригінальною)
рецепт просто шикарний! подача страви не банальна та дуже цікава!