Чанахи (Рецепт від читача Юрія)

Опубліковано користувачем Irina

Добрий день, шановні читачі блогу Мої улюблені рецепти! Мене звати Юрій і сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом Чанахів, та розповісти, як саме я готував цю страву, коли був в гостях у друзів. Страва друзям дуже сподобалася, тому вирішив поділитися рецептом. Звісно, що існує класичний рецепт грузинської кухні, але ми будемо готувати Чанахи по-Львівськи. У кожного є свої секрети приготування цієї надзвичайно смачної та ситної страви, є вони й у мене. Зазвичай я завжди використовую свинину, обов'язково квасолю та замість томатної пасти беру помідори. Багато хто тушкує м'ясо, додаючи в кінці борошно (для густоти) та обсмажуючи разом з ним. Я готував трішечки інакше, додаючи борошно до обсмажених овочів, що ніяким чином не вплинуло на смак Чанахів (дуже люблю експериментувати). Кого зацікавив мій рецепт приготування цієї страви, приєднуйтесь!

Для приготування Чанахів нам знадобиться:

  • 600-700 гр. свинини
  • 600 гр. картоплі
  • 150-180 гр. білої квасолі
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 3 зубки часнику
  • 3 ст.л. борошна
  • 1 великий помідор
  • Соняшникова олія для смаження
  • 2 лаврових листки
  • 3 шт. запашного перцю
  • Сіль до смаку
  • Червоний та чорний перець до смаку
  • Зелень до смаку
  • Сметана по бажанню

Для приготування Чанахів я беру свинину, вона може бути жирнішою, це вже за бажанням.

Свинину нарізаємо на досить великі кусочки.

Сковорідку добре розігріваємо, наливаємо трохи олії та смажимо кусочки свинини до рум'яної скоринки.

Для приготування чанахів я використовував білу велику фасолю, яку заздалегідь намочив.
Фасолю відварюємо до готовності (можна взяти консервовану квасолю).

Підсмажені кусочки свинини викладаємо у миску.

Картоплю чистимо, миємо та нарізаємо кубиком.
На сковорідку з олією, на котрій готувалося м'ясо смажимо картоплю.

Тим часом з помідора знімаємо шкірку, обдавши його окропом.
Нарізаємо кубиком.

Цибулю чистимо, нарізаємо кубиком.
Моркву чистимо та нарізаємо півкружальцями.
В сковорідку з олією викладаємо спочатку порізану цибулю та моркву та смажимо постійно помішуючи.
Додаємо порізаний помідор та часник, ще тушкуємо декілька хвилин.

Тепер до овочів додаємо борошно (для густоти) та 1 столову ложку сметани, все ретельно перемішуємо, тушкуючи кілька хвилин.

В каструлю, в якій ми будемо готувати Чанахи викладаємо спочатку смажену картоплю, зверху на картоплю викладаємо зварену квасолю.
Зверху на квасолю викладаємо підсмажене м'ясо та тушковані овочі.

Доливаємо 1 стакан води (Чанахи мають бути досить густими).
Додаємо сіль, червоний та чорний перець до смаку, 2 лаврових листки, 3 шт. запашного перцю, зелень до смаку.
Накриваємо Чанахи кришкою та готуємо на повільному вогні 40-45 хвилин.

Гарячі Чанахи розливаємо в тарілки, якщо маєте бажання додайте сметану та порізану зелень.
Чанахи вийшли дуже смачні, в міру густі, дуже запашні.
Обов'язково спробуйте приготувати, сподіваюсь, що рецепт сподобався!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 03 липня 2023 - 16:22 користувачем Сергій

Приготували чанахи, вийшло дуже смачно. Дякую.

Опубліковано 03 липня 2023 - 21:54 користувачем Irina

Сергій, готуйте на здоров"я! Приємно, що рецепт сподобався!

Опубліковано 12 грудня 2022 - 12:56 користувачем Вікуся

Так чанахи були дууууже смачні, хороші часи, класні люди та чудові спогади!!!

Опубліковано 12 грудня 2022 - 14:08 користувачем Irina

Нічого, Вікуська, скоро відсвяткуємо перемогу, настануть чудові часи, приїдуть ваші друзі та будете частувати щось смачненьке)

Коментувати