Картопляний пиріг в беконі

Опубліковано користувачем Irina

Картопляний пиріг в беконі - це не тільки дуже смачна страва, але ще оригінальна, здатна здивувати. Цей рецепт мені випадково попався в інтернеті та настільки сподобався, що я вирішила відразу його приготувати і не пошкодувала. Ця страва відмінно підійде для святкового столу, та повірте ваші гості будуть приємно здивовані. Пиріг смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді. У розрізі він просто дивовижний.

Для приготування Картопляного пирога в беконі нам знадобиться:

  •     650 гр. картоплі
  •     100 гр. чорних оливок
  •     50 гр. вершкового масла
  •     300 гр. копченого бекону
  •     120 гр. сиру для тостів
  •     Зелень петрушки, кропу
  •     Сіль, чорний перець
  •     2 ст.л. тертого сиру (в ідеалі пармезан)
  •     Рослинна олія для змащування форми

Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачну, оригінальну, святкову страву.

Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Поки вариться картопля, підготуємо інші інгредієнти.
Оливки нарізаємо кружечками, зелень подрібнюємо.

Зварену картоплю перекладаємо в миску, додаємо вершкове масло і за допомогою картоплем'ялки робимо пюре.

До картопляного пюре додаємо потертий сир, подрібнену зелень та чорний мелений перець.

Ретельно все перемішуємо.

Форму для запікання (у мене скляна розміром 23х13см) змащуємо олією і викладаємо шматочки бекону трохи один на другий, ще один шматочок викладаємо на дно.

Викладаємо половину картоплі, ретельно розрівнюємо.

На картоплю викладаємо шматочки сиру (у мене помістилося 3 шт.) та зверху половину порізаних оливок.

Викладаємо другою частину картоплі, розрівнюємо.

Зверху на картоплю другу частину порізаних оливок.

І зверзу - сир.

Загортаємо бекон.

Запікаємо наш Картопляний пиріг в беконі при температурі 200 градусів приблизно 30 хвилин.

Коли страва трохи охолоне, акуратно перевертаємо пиріг на тарілку.
Ось така краса виходить.

Я прикрасила свій картопляний пиріг в беконі зеленню петрушки, шматочками свіжого помідора та оливками.

Це вийшло так смачно, бекон відмінно підрум'янився і став трохи хрустким, а всередині смачна, неймовірно ароматна картопелька.

Ось так страва виглядає в повністю охолодженому вигляді, її легко нарізати невеликими шматочками.
Обов'язково приготуйте такий пиріг, не пошкодуєте!
А я буду чекати ваших коментарів!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 20 серпня 2022 - 17:01 користувачем Maрія

виглядає потужно! мабуть смачно! неодмінно спробую приготувати!

Опубліковано 20 серпня 2022 - 21:50 користувачем Irina

Марія, цей пиріг неймовірно смачний! Обов"язково приготуйте, не пожалкуєте! Якщо виникнуть якісь питання, з радістю на них відповім!

Опубліковано 27 травня 2021 - 18:41 користувачем Вікуся

Уявляю собі, яка ж це смакота!!!! Виглядає дуже апетитно!!! Ням-ням!!!

Опубліковано 27 травня 2021 - 19:29 користувачем Irina

Вікуся, це справді дуже смачний пиріг, я не встигла його приготувати, як до вечора його вже й сліду не лишилося) Готувати його також не складно, а виходить така ось оригінальна страва! Дякую тобі за коментар!

Коментувати