Картопляний пиріг в беконі - це не тільки дуже смачна страва, але ще оригінальна, здатна здивувати. Цей рецепт мені випадково попався в інтернеті та настільки сподобався, що я вирішила відразу його приготувати і не пошкодувала. Ця страва відмінно підійде для святкового столу, та повірте ваші гості будуть приємно здивовані. Пиріг смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді. У розрізі він просто дивовижний.
Для приготування Картопляного пирога в беконі нам знадобиться:
- 650 гр. картоплі
- 100 гр. чорних оливок
- 50 гр. вершкового масла
- 300 гр. копченого бекону
- 120 гр. сиру для тостів
- Зелень петрушки, кропу
- Сіль, чорний перець
- 2 ст.л. тертого сиру (в ідеалі пармезан)
- Рослинна олія для змащування форми
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачну, оригінальну, святкову страву.
Картоплю чистимо і відварюємо в підсоленій воді до готовності.
Поки вариться картопля, підготуємо інші інгредієнти.
Оливки нарізаємо кружечками, зелень подрібнюємо.
Зварену картоплю перекладаємо в миску, додаємо вершкове масло і за допомогою картоплем'ялки робимо пюре.
До картопляного пюре додаємо потертий сир, подрібнену зелень та чорний мелений перець.
Ретельно все перемішуємо.
Форму для запікання (у мене скляна розміром 23х13см) змащуємо олією і викладаємо шматочки бекону трохи один на другий, ще один шматочок викладаємо на дно.
Викладаємо половину картоплі, ретельно розрівнюємо.
На картоплю викладаємо шматочки сиру (у мене помістилося 3 шт.) та зверху половину порізаних оливок.
Викладаємо другою частину картоплі, розрівнюємо.
Зверху на картоплю другу частину порізаних оливок.
І зверзу - сир.
Загортаємо бекон.
Запікаємо наш Картопляний пиріг в беконі при температурі 200 градусів приблизно 30 хвилин.
Коли страва трохи охолоне, акуратно перевертаємо пиріг на тарілку.
Ось така краса виходить.
Я прикрасила свій картопляний пиріг в беконі зеленню петрушки, шматочками свіжого помідора та оливками.
Це вийшло так смачно, бекон відмінно підрум'янився і став трохи хрустким, а всередині смачна, неймовірно ароматна картопелька.
Ось так страва виглядає в повністю охолодженому вигляді, її легко нарізати невеликими шматочками.
Обов'язково приготуйте такий пиріг, не пошкодуєте!
А я буду чекати ваших коментарів!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Марія, цей пиріг неймовірно смачний! Обов"язково приготуйте, не пожалкуєте! Якщо виникнуть якісь питання, з радістю на них відповім!
Уявляю собі, яка ж це смакота!!!! Виглядає дуже апетитно!!! Ням-ням!!!
Вікуся, це справді дуже смачний пиріг, я не встигла його приготувати, як до вечора його вже й сліду не лишилося) Готувати його також не складно, а виходить така ось оригінальна страва! Дякую тобі за коментар!
виглядає потужно! мабуть смачно! неодмінно спробую приготувати!