Коли хочеться простого, але водночас смачного домашнього обіду - Курячі гомілки, запечені з кабачками стануть справжнім порятунком. Це страва, яка поєднує ніжність курки, легкість літніх овочів та аромат запашних трав. Мінімум зусиль, і максимум смаку. Кабачки в цій страві додають соковитості та легкості, а в духовці все набуває апетитної скоринки й ніжного аромату. Ідеально як для сімейної вечері, так і для гостин, коли хочеться вразити чимось домашнім та теплим. Цей рецепт доказ того, що смачно, не обов’язково має бути складно. Запікання дозволяє зберегти всі соки та зробити страву менш жирною, але напрочуд насиченою. А ще це чудовий спосіб використати сезонні овочі з грядки або ринку. Готуємо Курячі гомілки, запечені з кабачками разом – це просто, швидко та до того ж дуже смачно!
Для приготування Курячих гомілок, запечених з кабачками нам знадобиться:
-
2 молодих кабачка
-
4-5 курячих гомілок
-
1 цибуля
-
1 ст.л. майонезу
-
1 ст.л. сметани
-
1 ч.л. гірчиці
-
Спеції до смаку (у мене приправа до курки, куркума, чорний мелений перець)
-
Сіль до смаку
Щоб приготувати цю смачну і ароматну страву - Курячі гомілки, запечені з кабачками підготуємо необхідні інгредієнти.
Гомілки я попередньо замаринувала в суміші приправи до курки, куркуми, чорного перцю та солі, усе на свій смак.
Якщо кабачки молоді, їх можна не чистити - шкірка в них ніжна та зовсім не заважає.
Нарізаємо кабачки середніми кубиками.
Цибулю чистимо та нарізаємо півкільцями.
Порізані кабачки та цибулю викладаємо у миску.
Час зробити ароматну заправку.
У зручну миску додаємо майонез, сметану, трішки гірчиці та сіль - орієнтуємось на свій смак.
Ретельно все перемішуємо.
До кабачків додаємо ароматні, вже замариновані курячі гомілки - далі буде ще смачніше!
Сюди ж додаємо заправку.
Все ретельно перемішуємо, щоб заправка потрапила на курку та на овочі.
У форму для запікання першим шаром викладаємо кабачки з цибулею.
Зверху акуратно розкладаємо курячі гомілки.
Форму для запікання накриваємо фольгою.
Запікаємо наші Курячі гомілки з кабачками при температурі 180 градусів приблизно 30-40 хвилин.
Знімаємо фольгу та запікаємо ще 20 хвилин до готовності .
Я запікала, використавши функцію верх/низ, щоб гарно зарум'янилася курка.
Ось такі дуже апетитні Курячі гомілки, запечені з кабачками у мене вийшли.
Перекладаємо страву у тарілку та можна пригощатися.
Щоб завершити страву, я приготувала сметанно-часниковий соус — він ідеально доповнив ніжність кабачків і соковитість курки.
Перед подачею страву можна прикрасити зеленню - підійде кріп, петрушка або зелена цибулька, як у мене.
Легка, ароматна й неймовірно смачна страва для літнього обіду або вечері. Спробуйте - вам точно сподобається!
А це для гарного настрою! Квітка, що ділиться сонцем.
Інколи ми не помічаємо дива, що розквітає зовсім поруч. Серед зеленого спокою з’являється деньлілія - неначе промінь сонця, що впав на землю просто для того, аби потішити. Вона не проситься в центр уваги, не змагається з іншими, а просто цвіте, як може, саме зараз. І в цьому її сила. Її пелюстки, немов художній мазок, поєднують у собі відтінки коралу, сонця й тепла. У кожній жилочці - рух природи, гармонія й сила.
Деньлілії, або лілійники, недарма отримали свою назву: кожна квітка живе лише один день. Вона розквітає вранці, а до вечора зникає, поступаючись місцем новому бутону. Це краса миті, нагадування про те, що навіть коротка поява може залишити глибокий слід у серці.
Ці квіти, як скромні герої повсякдення. Вони не кричать про свою красу, не прагнуть уваги, але варто зупинитись, і відкривається цілий всесвіт гармонії, тепла й світла. Саме такі миті тримають нас на плаву, заспокоюють, додають надії. Бо в них краса, що не вимагає пояснень.
Погляньте навколо: може, поруч уже квітне ваша власна причина усміхнутись? А якщо ні - ось вона.
СМАЧНОГО!