Мафіни на кефірі з горіхами та родзинками

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні у мене дуже бюджетний, але попри це смачний рецепт Мафінів на кефірі, до яких можна додати родзинки, будь-які горіхи (у мене волоські), в'ялену вишню і так далі. Готуються такі мафіни за лічені хвилини, оскільки нічого збивати не потрібно, лише перемішати. Випікаються кексики також не довго, лише 25-30 хвилин. В результаті ми отримуємо 12 штук мафінів, дуже пухких та смачних. Прикрасити мафіни можна на свій розсуд, найпростіше притрусити їх цукровою пудрою. Оскільки я готувала ці кексики для свого онука Сашка на його День народження, то прикрасила їх квіточками з крему, який приготувала на основі вареного згущеного молока. Вийшло дуже навіть красиво!

Для приготування Мафінів на кефірі з горіхами та родзинками нам знадобиться:

  • 220 гр борошна

  • 100 гр цукру

  • 250 гр кефіру (у мене 2.5%)

  • 50 мл олії

  • 0.5 ч.л. харчової соди

  • Дрібка солі

  • Пакетик ванільного цукру

  • 50 гр родзинок

  • 50 гр горіхів (у мене волоські)

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачних Мафінів на кефірі з горіхами та родзинками.

В миску викладаємо цукор, ванільний цукор, додаємо олію та дрібку солі.

За допомогою вінчика ретельно все перемішуємо.

Вливаємо кефір (у мене густий 2.5%) до цукру з олією.

Ще раз все добре перемішуємо.

До борошна додаємо харчову соду.
Невеликими порціями додаємо просіяне борошно.

Ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

За консистенцією тісто має вийти як густа сметана.

До тіста додаємо промиті та висушені родзинки та подрібнені горіхи.
Я подрібнила горіхи у блендері.

Ще раз добре перемішуємо.
Наше тісто для мафінів готове.

У форму для випікання мафінів викладаємо паперові кошички та наповнюємо їх тістом, лишаючи 1/3 частину, оскільки мафіни під час випікання будуть гарно підростати.

Випікаємо Мафіни на кефірі з горіхами та родзинками у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути сухою.

Готові мафіни викладаємо на решітку, щоб вони швидше охололи.

Такі Мафіни на кефірі з горіхами та родзинками можна посипати цукровою пудрою, а можна прикрасити на свій розсуд, проявивши трішечки фантазії.
Я прикрасила кремом, який приготувала з вареного згущеного молока та вершкового масла.

Готові мафіни я притрусила цукровою пудрою
Вийшло дуже красиво та апетитно.

Щоб завершити дизайн своїх Мафінів на кефірі з горіхами та родзинками у верхню квіточку я поклала білу цукрову кульку.

А ось так мафіни виглядають у розрізі, вони дуже пухкі та пористі.
А які смачні!!!
Дуже сподіваюсь, що ви скористаєтесь цим бюджетним рецептом та приготуєте до кави чи чаю ось такі дуже красиві та смачні Мафіни на кефірі з горіхами та родзинками.

А це для гарного настрою! Вчора, гуляючи стежками Ботанічного саду мені вдалося сфотографувати безліч різних красивих рослин, зі світлинами яких буду ділитися на своєму блозі. Сьогодні на ваш розсуд ось така дуже ніжна та красива рослина, назви якої я на жаль не знаю.

СМАЧНОГО!

Коментувати