Полунична галета

Опубліковано користувачем Irina

Полуничний сезон майже вже закінчується, тому так хочеться встигнути приготувати ще щось смачненьке з цією ягодою. Сьогодні у мене Полунична галета (відкритий пиріг з полуницею), котра готується за лічені хвилини, а виходить дуже смачною та ароматною. Галету можна приготувати з будь-яких ягід та фруктів – вишні, чорниці, малини, чорної смородини, персиків, абрикосів. Можна приготувати також Галету з яблуками та вершковим сиром, яка виходить дуже смачною. Якщо у вас полуниця велика, її потрібно порізати. У мене полуниця маленька і більше схожа на суницю (дуже солодка та ароматна), тому я використовувала її цілою. До ягід обов'язково потрібно додати крохмаль, тому що ягоди дуже соковиті та при випіканні будуть виділяти багато соку. Обов'язково приготуйте Полуничну галету, не пошкодуєте, а я незабаром опублікую ще один рецепт галети, цього разу з вишнею.

Для приготування Полуничної галети нам необхідно:

Для тіста:

  • 200 гр. борошна
  • 70 гр. вершкового масла
  • 50 гр. цукру
  • Дрібка солі
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 яйце

Для начинки:

  • 300 гр. полуниці
  • 30 гр. цукру
  • 2 ст.л. крохмалю

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати неймовірно смачну Полуничну галету.
Якщо у вас полуниця великого розміру, її краще порізати.

Спочатку приготуємо тісто.
У миску просіюємо борошно, додаємо цукор, ванільний цукор та балансуємо смак дрібкою солі.

Сюди ж натираємо на великій тертці тверде вершкове масло.
Пальцями перетираємо в крихту (робити потрібно швидко).

Додаємо яйце.
Замішуємо тісто, воно має вийти досить еластичним, але не липнути до рук.

Тісто збираємо в кулю, загортаємо в харчову плівку та ставимо в холодильник на 15 хвилин.

Тим часом приготуємо начинку.
Полуницю миємо, видаляємо зелені листочки і якщо вона велика розрізаємо на кілька частин.
У мене полуниця дрібна, тож я залишила її цілою.
До полуниці додаємо цукор та крохмаль.

Акуратно перемішуємо, щоб крохмаль потрапив на всі ягоди.

Тісто виймаємо з холодильника та розкочуємо в тонке коло.
Це зручно робити одразу на пергаментному папері.
Посередині рівномірним шаром викладаємо начинку, залишаючи краї приблизно 5 см.

Краєчки загортаємо наверх.
Якщо є бажання, край можна посипати цукром (я цього не робила).

Випікаємо Полуничну галету в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин, вона повинна добре підрум'янитися.

Ось така краса виходить.
Пиріг не тільки чудово виглядає зовні, він неймовірно ароматний та смачний.

Коли Полунична галета трохи охолоне, перекладаємо її на тарілку, злегка посипаємо цукровою пудрою.

Заварюємо ароматну каву та біжимо пригощатися.
Це дуже швидко, легко, при цьому дуже смачно - тісто виходить смачним та хрустким, а начинка соковитою та ароматною.
Обов'язково приготуйте Полуничну галету, доки не закінчився сезон полуниці.
Незабаром я поділюся Галетою з вишнею, яка не менш смачна, так що, заходьте, завжди рада!

А це для гарного настрою! Ану, любителі природи, хто знає, який кущ цвіте ось такими неймовірно гарними квітами? Ці найніжніші квіти незабаром перетворяться на найсмачнішу садову ожину, яку вирощують у себе в саду мій син та моя невістка. Краса, правда?

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 31 жовтня 2022 - 08:45 користувачем Мария

очень нравится рецепт, спасибо!

Опубліковано 31 жовтня 2022 - 12:30 користувачем Irina

Мария, дуже приємно! Неодмінно приготуйте таку галету! До речі можна використовувати любі ягоди чи фрукти!

Опубліковано 16 серпня 2022 - 13:44 користувачем Любовь

Спасибо за вкусный рецепт)

Опубліковано 16 серпня 2022 - 19:41 користувачем Irina

Любовь, готуйте на здоров'я!

Коментувати