Пиріг з лаваша з м'ясом

Опубліковано користувачем Irina

Дуже смачний і ситний пиріг з лаваша з фаршем та сиром напевно сподобається багатьом. Приготувати його максимально просто і легко, а в результаті виходить страва - просто пальчики оближеш. Дуже смачний пиріг з лаваша в гарячому вигляді, а зовні він виглядає просто приголомшливо. З цією стравою можна сміливо експериментувати, взяти фарш на свій смак (наприклад курячий, або свинячий), у мене в цей раз фарш яловичий. Сир і спеції, а також їх кількість теж можна використовувати на свій розсуд. Те ж саме з майонезом, його можна сміливо замінити сметаною. Якщо любите - додайте зелень, буде теж смачно! А можна приготувати ось такий пиріг з лаваша з сиром, і повірте, він не менш смачний.

Для приготування пирога з лаваша з м'ясом нам знадобиться:

  •     2 листи Вірменського без дріжджового лаваша
  •     400 гр. фаршу (у мене яловичий)
  •     1 велика цибулина
  •     70 гр. твердого сиру (у мене Російський)
  •     70 гр. адигейського сиру
  •     2-3 ст.л. кетчупу
  •     3 яйця
  •     300 гр. майонезу або сметани 20%
  •     Сіль, перець, улюблені спеції за смаком
  •     Рослинна олія для смаження

Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачний пиріг з лаваша з м'ясом.

Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.

На олії обсмажуємо його до прозорості.

Поки смажиться цибуля, ми не будемо втрачати часу і натремо на великій тертці два види сиру.

До цибулі додаємо яловичий фарш і смажимо, постійно розбиваємо його на невеликі шматочки, щоб він рівномірно просмажився. Цей процес у мене зайняв приблизно 10-15 хвилин.

 

На даному етапі солимо, перчимо, додаємо улюблені спеції, кетчуп або томатну пасту.

Гарненько перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин. Наша м'ясна начинка готова.

Тепер приготуємо яєчну заливку. У мисочку розбиваємо яйця, додаємо сметану або майонез (приблизно 150 гр), трохи підсолюємо.

 

Збиваємо до однорідного стану. Для цього відмінно підійде вінчик.

Оскільки у нас 2 лаваша, начинку і сир ділимо навпіл. На кожен лист рівномірно викладаємо фарш, посипаємо двома видами сиру. З решти сметани або майонезу робимо сіточку.

Згортаємо в рулет. Якщо лаваш в деяких місцях порвався, не лякайтеся, нічого страшного.

Форму для запікання (у мене 23 см) змащуємо вершковим маслом. Викладаємо наші рулети з лаваша по колу.

Рівномірно заливаємо яєчною заливкою.

Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо приблизно 30-40 хвилин, дуже важливо, щоб схопилася заливка, особливо посередині.

Ось такий красень вийшов. Подаємо наш пиріг з лаваша з м'ясом гарячим.

А ось такий пиріг в розрізі. Дуже смачний, рекомендую, не пошкодуєте!

 

А це для гарного осіннього настрою! Ось така гарна, дуже яскрава осіння композиція прикрашає мою кухню. Ці маленькі декоративні гарбузики, які виросли на городі у моїх дітей. А насінням цієї краси поділилася Муся з Америки, моя читачка і подруга!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 08 жовтня 2018 - 20:20 користувачем Наташа

фантастика! вкусно! вкусно! огромное спасибо за очень классный рецепт!!!

Опубліковано 11 жовтня 2018 - 15:39 користувачем Irina

Наташа, на здоровье, очень рада, что блюдо понравилось!!!

Опубліковано 15 листопада 2017 - 02:45 користувачем Андреа

Пирог сверху прожарился уже через 10 мин. А внутри так и остался влажным. Или так и должно быть? Сейчас накрыла крышкой сковородку и отправила допекаться. А так вообще очень симпатично, и несложно. Спасибо большое.

Опубліковано 15 листопада 2017 - 15:06 користувачем Irina

Андреа, уверена вы сделали все правильно, а из-за яичной заливки, лаваш хорошо пропитывается и в результате в готовом виде даже тяжело понять, что это лаваш, такое впечатление, что пирог из теста... заливка должна полностью схватиться, особенно посередине, тогда пирог полностью готов! может фото пришлете, как у вас получилось, было бы интересно посмотреть!

Опубліковано 14 листопада 2017 - 19:03 користувачем Leptusa

Уявляю яка смакота!!! В мене э такий посуд для запікання, як у Вас, треба буде спробувати цей рецептик!!!

Опубліковано 15 листопада 2017 - 14:59 користувачем Irina

Leptusa, обязательно приготовьте этот пирог, он очень вкусный!

Коментувати