
Є страви, які дарують не лише смак, а й спогади. Шоколадно-сирна запіканка саме така. Вона поєднує домашній затишок, аромат свіжої випічки й легку ностальгію за дитинством, коли вся кухня наповнювалась запахом теплого сиру, ванілі та какао. Цей десерт немов створений для того, щоб уповільнити час: зупинитися на хвильку, налити чашку ароматної кави або чаю й насолодитися кожним шматочком. Шоколад і сир - два прості інгредієнти, які разом утворюють ідеальний дует. Ніжна, кремова текстура сиру збагачується глибоким, насиченим смаком какао, утворюючи гармонійне поєднання солодкого та легкого вершкового післясмаку. А коли запіканка щойно з духовки - тепла, ароматна, з тонкою скоринкою й ніжною серединкою, утриматись просто неможливо. Цей рецепт не потребує складних продуктів чи тривалих приготувань. Трохи натхнення, гарний настрій, і вже за годину у вашому домі пануватиме аромат справжнього домашнього щастя. Шоколадно-сирна запіканка чудово пасує до ранкової кави, родинних вихідних або як легкий десерт після вечері.
Для приготування Шоколадно-сирної запіканки нам будуть потрібні такі продукти:
-
700 гр сиру (у мене 9%)
-
150 гр цукру
-
10 гр ванільного цукру
-
Дрібка солі
-
200 гр сметани
-
2 яйця
-
40 гр крохмалю
-
30 гр какао-порошку
-
50 гр родзинок

Ось такі інгредієнти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної Шоколадно-сирної запіканки.
У мене сир 9%, але підійде будь-якої жирності.
Крохмаль я використовувала кукурудзяний, але картопляний також підійде.

У глибоку миску викладаємо сир, додаємо цукор, ванільний цукор, дрібку солі та яйця.

Сюди ж додаємо сметану, крохмаль та какао-порошок.

За допомогою занурювального блендера збиваємо до однорідної кремової консистенції.
Маса виходить досить рідкою (це нормально).

Додаємо родзинки та ретельно перемішуємо.

Форму для випікання змащуємо маслом та присипаємо борошном.
У мене скляна прямокутна форма розміром 19х29 см.

Виливаємо шоколадно-сирну масу у форму.

Випікаємо при температурі 160 градусів (без конвекції) приблизно 60 хвилин.

Виключаємо духовку, трохи відкриваємо дверцята та залишаємо запіканку ще на 20-30 хвилин.
Я трішечки засмутилася, оскільки на моїй запіканці утворилася ось така невеличка тріщинка.

Коли Шоколадно-сирна запіканка трішечки охолоне, її можна гарно прикрасити, наприклад притрусити цукровою пудрою, полити розтопленим шоколадом, посипати кокосовою стружкою тощо.
У мене знайшлися шоколадні монети жовтого кольору, тож я їх розтопила в мікрохвильовій пічці, переклала в кондитерський мішечок та зробила ось такі візерунки.
Вийшло досить красиво.

Нарізаємо Шоколадно-сирну запіканку на невеличкі шматочки та можна пригощатися.
Десерт вийшов неймовірно смачний та ніжний, з вираженим шоколадним смаком.

Я впевнена, що від шматочка такої запіканки не відмовляться ні дорослі, ні дити, тож неодмінно приготуйте таку смакоту, не пожалкуєте!

А це для гарного настрою! Рудбекія - сонце з темним серцем.
На тлі зеленого спокою розквітли рудбекії - квіти, що несуть у собі контраст світла й тіні. Їхні пелюстки яскраво-жовті, з помаранчевим відтінком, мов промені вечірнього сонця, що вже торкається горизонту. Вони трохи пониклі, ніби в задумі, і обіймають темну серцевину - глибоку, майже чорну, як спогад, що не згасає. Ці квіти не мають аромату, але мають присутність. Вони мовчазні, але промовисті. Їхня краса не в екзотиці, а в щирості. Вони нагадують, що навіть у найяскравішому світлі завжди є місце для тіні, і що саме ця тінь робить світло глибшим.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікуся, згідна на 100 процентів! Така сирна запіканка завжди до смаку, тим паче, що завжди можна поекспериментувати, щось додавши новеньке (цукати, різні сухофрукти тощо). Думаю, що саме від шоколадної дітки точно не відмовляться!
Сирна запіканка, то і смачно і корисно, ще й такий чудовий візерунок зробили. Мої онуки і сир люблять і какао, треба й мені приготувати! Ви молодець!
Оксана, мені дуже приємно отримувати такі коментарі, як ваш, вони насправді надихають! Неодмінно приготуйте таку запіканку, вона неймовірно смачна, з кремовою структурою та ароматом шоколаду!!! До речі, вона виходить досить велика! Успіхів і чекатиму на результат!
Такий простий та корисний рецепт на щодень! Чудово!