Шоколадний торт з ананасами

Опубліковано користувачем Irina

Хочу поділитися рецептом Шоколадного торта з ананасами, автором якого є саме я. В цьому торті я поєднала ті інгредієнти, які любить моя родина - шоколадні бісквітні коржі, консервовані ананаси, горіхи, шоколад. А ще нам до вподоби ніжний крем на основі вершкового масла зі згущеним вареним молоком. Хочу сказати, що торт вийшов неймовірно смачний. Щоб коржі не були сухими їх треба дуже добре просочити (в цьому випадку соком, що лишився з консервованих ананасів). Горіхи для цього торта можна використовувати до смаку - волоські, мигдаль, фундук, чи як у моєму випадку, кеш'ю, але їх обов'язково треба підсмажити. Гадаю, що такий домашній тортик прийдеться до смаку, як дорослим, так і діткам.

Для приготування Шоколадного торта з ананасами нам знадобиться:

Для шоколадного бісквіта:

  • 5 яєць

  • 200 гр цукру

  • 160 гр борошна

  • Дрібка солі

  • 2 ст.л. какао-порошку

Для крему:

  • 250 гр вершкового масла (82.5%)

  • 370 гр вареного згущеного молока

  • Консервовані ананаси

  • 50 гр. горіхів (у мене кеш'ю)

  • 50 гр чорного шоколаду

Для просочування:

  • Сік з консервованих ананасів

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування шоколадного бісквіта.

До борошна додаємо какао-порошок.

Ретельно все перемішуємо.

У миску викладаємо яйця.
Для збивання я використовувала свій планетарний міксер Kenwood.

На невеликих обертах кілька хвилин збиваємо яйця.
Додаємо цукор та збиваємо, поки маса не побіліє та не збільшиться в об'ємі.

Ось така маса має вийти після збивання.

До яєчної маси просіюємо борошно з какао.

Більше нічого збивати не потрібно.
За допомогою лопатки, рухами зверху вниз, дуже обережно перемішуємо наше тісто для бісквіта.

Борошно з какао додаємо невеликими порціями.

Ось таке тісто для бісквіта має вийти.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером, боки змащуємо маслом та притрушуємо борошном.
Виливаємо тісто та розрівнюємо.
Моя роз'ємна форма для випікання діаметром 24 см.

Випікаємо шоколадний бісквіт в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 30-35 хвилин.
Перших 25 хвилин духовку не відкриваємо, інакше бісквіт осяде.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона має бути сухою.

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування крему.

З ананасів зливаємо сік, він нам знадобиться для просочування коржів.

Оскільки у мене консервовані ананаси кільцями, я їх порізала на невеличкі шматочки.

Щоб зекономити час краще купити консервовані ананаси шматочками, але нарізка не займає багато часу.

Для свого торта я використовувала горіхи кеш'ю, які дуже люблю, але для цього торта підійдуть будь-які горіхи, наприклад, волоські, мигдаль чи фундук.
Будь-які горіхи мають бути підсмаженими.
Горіхи викладаємо у блендер.

Подрібнюємо горіхи, але не в порошок, в ідеалі, щоб вони були дрібними, але відчувалися.

Ось такий красень бісквіт у мене вийшов, він гарно підріс та зарум'янився.
Коли бісквіт трохи охолоне, виймаємо його з форми та лишаємо, щоб він добре охолонув.
У мене бісквіт “відпочивав” цілу ніч.

Зверху у бісквіта зрізаємо “шапочку” та подрібнюємо у блендері, щоб вийшла крихта, вона нам знадобиться для прикраси торта.

Бісквіт гарно відстоявся, його дуже легко нарізати.
Розрізаємо бісквіт на 3 одинакові коржі (я використовую спеціальну кулінарну струну).

Тепер прийшов час приготувати крем.
У чашу міксера викладаємо м'яке вершкове масло (краще брати 82.5%).

Збиваємо масло поки воно не стане білого кольору, поступово додаючи по пару ложок згущене варене молоко.

Ось такий дуже гладкий та красивий крем у мене вийшов.

Тепер будемо збирати наш Шоколадний торт з ананасами.
Тарілку вистилаємо двома кусочками пергаментного паперу, який потім заберемо, коли торт буде готовий.
Викладаємо перший корж бісквіта та добре його просочуємо ананасовим соком.

Викладаємо частину крему, розрівнюємо.
Зверху на крем викладаємо шматочки ананаса.

Посипаємо подрібненими горіхами та подрібненим шоколадом.

Викладаємо другий корж та також його гарно просочуємо (соку не жаліємо).

Робимо все те ж саме - викладаємо частину крему, зверху шматочки ананасів, посипаємо горіхами та шоколадом.

Викладаємо третій, останній корж.
Не забуваємо його гарно просочити соком.
Верх торта та боки змащуємо кремом, що залишився.
Боки торта обсипаємо шоколадною крихтою.
Ось тепер можна витягнути з під торта пергаментний папір, завдяки якому наша тарілка чиста та охайна.

Прикрашаємо Шоколадний торт з ананасами на свій розсуд.
Я прикрасила ось так.
З крему, що залишився я по краю зробила кілька квіточок.
По колу виклала шматочки ананасів.
Посипала по колу горіхами та подрібненим шоколадом.

Ось такий красивий та неймовірно смачний Шоколадний торт з ананасами у мене вийшов.
Даємо торту настоятися та кличемо всіх рідних смакувати.

Торт вийшов дуже смачний, він зовсім не нудотний, шматочки ананасів додають свіжості, а горіхи кеш'ю неповторної нотки.
Нам дуже сподобався цей домашній Шоколадний торт з ананасами, який неодмінно буду готувати ще.

Друзі, якщо у вас з'явиться бажання приготувати цей торт, однак виникнуть питання, пишіть, я обов'язково на них відповім.

СМАЧНОГО!

Коментувати