Моя родина дуже любить різні гриби, приготовані за різними рецептами, тому, страви з грибами я готую досить часто. Ніколи не думала, що смажені свіжі печериці настільки вдало поєднуються з часником і базиліком. Спочатку цей рецепт мене трішечки збентежив, адже часник буде перебивати аромат цих приголомшливо смачних грибів. Можу запевнити - я була не права. Страва вийшла настільки смачною - з ароматом базиліка і приємним, зовсім не нав'язливим ароматом часнику. Ця страва максимально проста та легка в приготуванні, більш того, пригоотування не займає багато часу, однак заслуговує на особливу увагу.
Для приготування смажених печериць з часником і базиліком нам знадобиться:
- 500 гр. свіжих печериць
- 1 цибулина
- 15-20 гр. вершкового масла
- 1-2 ст.л. рослинного масла
- 1 зубок часнику
- Сухий або свіжий базилік за смаком
- Сіль, чорний мелений перець за смаком
Свіжі печериці нарізаємо шматочками. Я нарізала досить великими кусочками.
Цибулину чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо на сковорідку з розігрітим маслом. Обсмажуємо цибулю до м'якості. Додаємо порізані гриби, солимо, перчимо за смаком і смажимо на середньому вогні, постійно помішуючи. Обсмажуємо до тих пір, поки не випарується вся вода.
Додаємо дрібно нарізаний часник і зелень базиліка. У мене під рукою не виявилося свіжого базиліку, тому я додала сушений. Залишаємо на невеликому вогні ще на хвилин 5, знімаємо зі сковороди і пригощаємося.
Наша смачна страва готова!
Уся кухня заповнена неймовірним, приємним ароматом. Приготуйте смажені печериці, порадуйте своїх близьких. А ще, не забудьте поділитися враженнями.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Олечка, очень рада, что блюдо понравилось! спасибо что нашли минутку поделиться мнением!
здравствуйте Ирина! Радовала сегодня свою семью этим очень вкусным блюдом!
готовить вообще не сложно, а получилось просто супер!
специально в супермаркете купила свежий базилик...
отдельное спасибо от мужа!!!