Суп з горошком і яйцем

Опубліковано користувачем Irina

Ось і з'явився свіжий горошок, тому перше, що я з нього приготувала - це смачний, легкий, ароматний суп на м'ясному бульйоні. Для приготування бульйону я використала не жирне свиняче м'ясо, а коли воно добре відварилося, порізала його шматочками і знову поклала в суп. Так суп вийшов набагато ситнішим, а з огляду на той факт, що мій чоловік м'ясоїд, він такий суп оцінив на тверду 5. Цей суп дуже смачний з яйцем, звареним накруто, і звичайно ж, я кладу багато зелені (я додавала зелену цибулю і кріп). Цей літній суп обов'язково варто приготувати, поки є свіжий горошок. Звичайно, його можна готувати цілий рік, я для цього кілька склянок горошку заморозила, але все ж хочеться чогось по справжньому літнього. До речі в супі картопля, морква і зелень теж молоді.

Для приготування супу з горошком і яйцем нам знадобиться:

  • 2.5 літра бульйону (у мене м'ясний)
  • 1 склянку свіжого горошку
  • 5 середнього розміру картоплин
  • 1 морква
  • Зелена цибуля
  • 3 яйця, зварених накруто
  • 1 лавровий листок
  • Сіль, перець за смаком
  • Зелень кропу

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування дуже смачного супу з горошком і яйцем.

Як я вже говорила мій суп на м'ясному бульйоні, який я зварила заздалегідь. Цей суп можна готувати на курячому бульйоні теж, а можна просто на воді, в кінці варіння додавши шматочок вершкового масла. Це вже на ваш розсуд.

У бульйон додаємо дрібно порізану моркву.

Одразу додаємо дрібно порізану зелену цибулю. Накриваємо кришкою і варимо кілька хвилин.

Додаємо порізану кубиком картоплю і варимо практично до готовності.

Тепер додаємо зелений горошок, лавровий листок, солимо, перчимо до смаку, накриваємо кришкою і варимо ще кілька хвилин. Оскільки горошок молодий, він вариться досить швидко, тому прослідкуйте, щоб він не розварився.

У готовий суп додаємо нарізані кубиком варені яйця і зелень кропу. Накриваємо кришкою, даємо супу покипіти кілька хвилин.

Наш суп з горошком і яйцями готовий. Готується він дуже легко, а головне швидко. Виходить дуже смачним і ароматним.

Розливаємо по тарілках і пригощаємося! Вийшло, ну дуже смачно!

А це для гарного настрою! Друзі, ви любите лілії? Я дуже! Ці незвичайні квіти просто справжня окраса будь грядки. Яскраві, виразні, такі ароматні, вони підкорили мене. Це фото мені прислала моя постійна читачка Leptusa, яка вирощує ось таку незвичайну красу.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 10 грудня 2019 - 18:55 користувачем гость

Горох варится относительно долго. Поэтому если у вас нет времени для его приготовления, а есть неизгладимое желание покушать именно этот суп - воспользуйтесь консервированным горошком. Именно он поможет сэкономить время на приготовлении. Сам суп получится вкусным, с чудесным ароматом. Для сытности и разнообразия можно добавить в суп сваренные куриные или перепелиные яйца.

Опубліковано 11 грудня 2019 - 09:35 користувачем Irina

гость, да, это вы точно подметили, с консервированным горошком этот супчик тоже будет вкусным!!!

Опубліковано 09 серпня 2019 - 14:32 користувачем Angel

супчик получился просто замечательный, обязательно заморожу пару стаканов зеленого горошка, чтобы наслаждаться вкусом зимой)))отличный рецепт, всем рекомендую!

Опубліковано 09 серпня 2019 - 19:36 користувачем Irina

Angel, огромное спасибо что нашли время поделиться мнением! очень рада, что супчик с горошком пришелся по вкус!!! а на счет заморозки, однозначно одобряю, зимой как найдете!!!

Опубліковано 16 червня 2019 - 22:45 користувачем Жанна

Мені подобається, виглядає апетитно!!!

Опубліковано 18 червня 2019 - 11:19 користувачем Irina

Жанночка, це дуже смачна літня зупка! Ти ж знаєшь, як я люблю зупку!

Коментувати