
Цей рецепт мені дістався від мами, тільки замість ківі вона завжди додавала свіженьку вишню — чудове поєднання. Проте я все ж віддаю перевагу ківі, яке не лише додає витонченості смаку, а й надає легку кислинку. Рецепт торта дуже простий, готується легко, але виходить неймовірно смачним і ніжним!
Інгредієнти для тіста:
- 2 столові ложки меду
- 125 г маргарину
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 ч. л. соди
- 3–3,5 склянки борошна
Інгредієнти для заварного крему:
- 0,5 л молока
- 2 яйця
- 1 склянка цукру
- 2 повні ст. л. борошна
- 300 г вершкового масла
Інгредієнти для безе:
- 3 білки
- 1 склянка цукру
Приготування тіста:
2 ст. л. меду та 125 г маргарину змішуємо і ставимо на невеликий вогонь.
2 яйця збиваємо зі склянкою цукру і поступово вливаємо в медово-масляну суміш, постійно помішуючи на повільному вогні.
Додаємо повну чайну ложку соди.
Готуємо масу у глибокій посудині, бо вона сильно піниться, після чого знімаємо з вогню і трохи остуджуємо.
Висипаємо 3–3,5 склянки борошна і замішуємо еластичне тісто.
Розділивши тісто на шість-сім частин, випікаємо коржі.
Деко змащуємо маргарином, а кожен корж проколюємо виделкою у кількох місцях.
Коржі випікаються дуже швидко - 7–10 хвилин — і виходять твердими. Після того як їх змастити кремом, вони розм’якнуть.

У меня вийшло 7 ось таких коржиків.
Крем:

0,5 л молока ставимо на вогонь.
Склянку цукру і 2 яйця збиваємо до білого, додаємо 2 повні столові ложки борошна і поступово вливаємо в молоко, постійно перемішуючи, поки крем не загусне.
Коли крем охолоне, збиваємо 300 г масла, поступово додаючи заварений крем.
Щоб крем став білим та не був надто нудким, я додаю на кінчику ложки лимонної кислоти або трохи лимонного соку.
Безе:

Щоб випекти безе, білки потрібно добре збити, причому краще, якщо вони будуть охолоджені з холодильника.
Коли білки перетворяться на густу білу масу, невеликими порціями додаємо цукор, постійно збиваючи.
Викладаємо майбутні пиріжні на пергаментний папір, щоб вони не прилипли, і випікаємо на найменшому вогні приблизно 30 хвилин. Після цього вимикаємо газ і даємо безе добре підсохнути.

Тепер можна почати складання торта: на тарілку викладаємо два аркуші пергаментного паперу один на одний, це допоможе не забруднити посуд. Зверху на папір кладемо перший корж.

Ківі очищаємо та нарізаємо кружальцями.

Корж змащуємо шаром крему та викладаємо тонко нарізане ківі (або вишню).

Викладаємо наступний корж, знову змащуємо кремом і викладаємо ківі. І так повторюємо з усіма коржами.

Верх та боки торта також змащуємо кремом. Перед тим як намазати останній корж, ставимо на торт невеликий прес, щоб він вирівнявся. На верхній корж, змащений кремом, викладаємо безе, а між ними - шматочки ківі.
Обережно знімаємо пергаментний папір. Даємо торту просочитися та розм’якнути. Наш неймовірно смачний, дуже ніжний торт готовий!
P.S.
Коржі можна випекти заздалегідь, вони виходять твердими, а потім з кремом розм’якшуються.
Можна випікати у формі торта або пирога - в обох варіантах виходить красиво.
Цей торт можна прикрасити на свій смак, наприклад, ось так!

СМАЧНОГО!
Коментарі
Віка & Сашко, ваш тортик просто неперевершений))) гусеничка така симпатична, всім посміхається! величезне дякую за чудові світлини, які з задоволенням опублікую! Чекаю на нові кулінарні шедеври!
Знову пекла цей смачний тортик, дуже простий, недорогий та неймовірний рецепт, котрий подобається усім!!!!! Чудовий рецепт. До речі, як професіонал в медовому торті, можу порадити перед тим, як розкачувати тісто, потримати його годинку-другу в холодильнику, тоді тісто буде неймовірно еластичним!!! Фото відправила!!!! Чекаю нових рецептів!!! ДЯКУЮ!!!
Viktoria, ваш тортик просто неперевершений, такий апетитний, що я би точно від кусочка не відмовилась би!!! дуже дякую за пораду, обов"язково нею скористаюся! а ви який мед використовуєте для коржів - натуральний чи штучний?
А у нас в семье традиция! возможно кто-то 31 числа ходит в баню, а я уже третий год подряд пеку по вашему рецепту медовый торт с киви, который ну никак не приедается))) этот торт любят все, и взрослые и дети! В этот раз украсила его по праздничному, получилось не только вкусно, но и очень красиво... чтобы похвастаться, выслала фото вам на почту! низкий поклон вам,Ирина, от всей моей семьи! очень любим этот тортик!
Оксана, как я рада, что поклонников этого вкусного торта все больше и больше!!! ваш тортик просто изумительный, а украшеннный как!!! вы настоящий кулинар!!! огромное спасибо за чудесное фото!!!
ми з мамкою завжди робим такий торт! це наш улюблиний торт!
Віка & Сашко, я дуже рада, що цей тортик вам так подобається! готуйте на здоров"я, присилайте фото, я їх з задоволенням опублікую!
здравствуйте Ирина! хочу похвастаться своим тортиком, который пекла по вашему рецепту, он просто невероятный, пекла его на католическую Пасху, гости просто в восторге, он настолько нежный, что таял во рту... готовила все точно по рецепту, только украсила торт миндальными лепестками, так как безе готовить не рискнула, оно в моей духовке вообще не получается, сверху с корочкой, а внутри как резиновое)))спасибо за такой вкусный и легкий в приготовлении тортик, теперь он наш любимый, когда будет свежая вишня, обязательно приготовлю с ней!
Виктория, какая же вы рукодельница, я просто в восторге, ваш торт просто фантастический!!! идея с миндальными лепестками замечательная, и еще мне очень нравятся торты, когда бока без крема, как у вас! Вы молодец, представляю какой у вас получился торт вкусный! большое спасибо за фото, сегодня его опубликую!
а если с вишней, подойдет?
Ленок, еще как подойдет, только конечно же, без косточек!
Опять пекла этот тортик, как всегда вкуснятина!!! В этот раз украсила цветочками, которые испекла с остатков теста) фотку отправила на почту))
Leptusa, ваш тортик как всегда очень аппетитный и оригинально украшен... вы молодец!!!
очень интересное решение с цветочками...
спасибо за фото, сегодня же его опубликую!
жду на новые кулинарные шедевры!!!
очень бы хотелось попробовать такой тортик, но боюсь, что не осилю!!!
а жаль)))
muchka, я бы все-таки попробовала, у вас все получится, я уверена!!! успехов!
который раз пеку медовик по Вашему рецепту на Рождество, как всегда все супер. спасибо за замечательные рецепты!!!!!!!
Leptusa, очень рада что вы мой постоянный читатель, а главное используете мои рецепты!
Спасибо за приятные слова!!!
С наступающим Рождеством Христовым!!!
Дякую, треба спробувати!
На здоров"я!!!
пекла цей торт, тільки давала банан, тому що ківі не було
дуже смачно вийшло)))
Любава, а ще дуже смачно зі свіжою вишнею, я не пробувала з бананом, тому що думала, що буде дуже солодко...
треба приготувати, тим більше, що бабани всі люблять...
зверніть увагу ще на один рецепт торта із пряників і бананами, готувати дуже легко, а виходить дуже смачно...
пекла на Рождество тортик по Вашему рецепту, получился очень вкусный, мягкий и огромный, всем оооочень понравился, спасибо за рецептик.
На здоровье! Это торт не раз меня выручал, он действительно получается достаточно большой, и совершенно не приторный!
Дуже хороший рецепт, просто і смачно. Виходить тортик дійсно дуже красивий. Дякую за рецепт, чекаю ще нових рецептів тортів!!!
Оксана, дякую! Обов"язково будуть нові рецепти!
Це улюблений тортик мого синочка Сашка, ні одне свято без нього не обходиться. Сашко завжди допомагає мені в оформленні і на цю Паску теж радо допоміг. Фото тортика відправила Вам на вайбер, чекаємо появи його на сайті!