Цукерки з соняшникового насіння, какао та меду

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Якщо ви любите соняшникове насіння та у вас немає алергії на мед, тоді приєднуйтесь, бо я хочу поділитися дуже простим, доступним рецептом домашніх Цукерок з соняшникового насіння, какао та меду. Хочу зразу зазначити, що для цього рецепту підійде будь-який мед, головне, щоб він був рідким. Цього разу у мене акацієвий мед, вийшло досить ніжно. Перед тим готувала ці цукерки з гречаним медом, смак був більш насичений. Сформувати перших дві цукерки було трохи складно, але потім пішло як “по маслу”. Нам дуже подобаються ці цукерки, особливо до кави, тому вирішила поділитися рецептом. Дуже сподіваюсь, що і вам вони будуть смакувати.

Для приготування Цукерок з соняшникового насіння, какао та меду нам знадобиться:

  • 200 гр соняшникового насіння

  • 4 ст.л. какао-порошку

  • 4 ст.л. меду (рідкого)

Лише з трьох інгредієнтів ми будемо готувати дуже смачні домашні Цукерки з соняшникового насіння, какао та меду.

На невеликому вогні підсмажуємо соняшникове насіння, постійно помішуючи.

Соняшникове насіння має набути світло коричневого кольору.
Даємо насінню охолонути.

Для подрібнення насіння я скористалася блендером.

Подрібнюємо насіння.

Подрібнене соняшникове насіння перекладаємо в миску.
Додаємо какао-порошок.

Ретельно все перемішуємо.

Додаємо рідкого меду.

Ще раз ретельно перемішуємо.

З отриманої маси формуємо цукерки.
Я вирішила їх зробити невеличкими кульками.
З цієї кількості маси у мене вийшло 19 цукерок.

Кожну цукерку покриваємо какао-порошком.

Готові Цукерки з соняшникового насіння, какао та меду викладаємо на тарілку.
Заварюємо запашну каву та пригощаємося.

Ось такі красиві та дуже смачні цукерки лише з трьох інгредієнтів у мене вийшли.

А ось так цукерки виглядають у розрізі.
Це дуже смачно!

А це для гарного настрою! У нас розквітли крокуси - ці ніжні, перші весняні квіти. Перші квіти особливо ніжні та зворушливі, вони пробуджуються раніше всіх, щоб тішити наші очі. Крокуси – провісники весни в Карпатах. Ці квіти, занесені до Червоної книги України, тому рвати їх не можна, лише милуватися, як вони ростуть.  

СМАЧНОГО!

Коментувати