Ніхто не буде сперечатися, що аджики багато не буває, зима тільки почалася, а аджика вже закінчується. Це говорить про те, що доведеться заготовляти її у великих кількостях. Аджика - це соус, завдяки якому можна якнайкраще підкреслити смак основної страви. У мене є кілька рецептів аджики, є більш гостра, є більш солодка, але в цьому році я готувала аджику за рецептом сестри, вийшло дуже смачно, тому з нею і поділюся. Даний рецепт цікавий тим, що готується аджика в двох окремих каструлях.
Для першої каструлі нам знадобиться:
- 5 кг м'ясистих стиглих помідорів
- 1 кг моркви
- 1 кг яблук
- 1 кг червоного болгарського перцю
Овочі ретельно миємо, моркву і болгарський перець чистимо.
Яблука ріжемо на 4 частини та виймаємо серцевину.
Всі продукти пропускаємо через м'ясорубку і ставимо варитися 3 години.
Для другої каструлі нам знадобиться:
- 300-400 гр. часнику
- 10-14 стручків гіркого перцю
- 1 пляшка оцту
- 400 гр. соняшникової олії
- 300 гр. цукру
- 2 ст.л. солі
Часник і гіркий перець подрібнюємо, додаємо всі інші інгредієнти і ставимо варитися 2 години.
Коли наша аджика в двох каструлях звариться, з'єднуємо все в одну кастрюлю, ретельно перемішуємо і розливаємо в стерилізовані 0,5 л. баночки.
Закриваємо і перевертаємо.
Накриваємо банки ковдрою до повного охолодження.
За даним рецептом виходить 15-16 півлітрових баночок аджики.
Наша смачна аджика готова!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Ольга, рада вітати у себе на блозі! Ви правильно поставили запитання, тому що тепер оцет продається в 900 мл. пляшках, тому відповідно треба 900 мл. В рецепті зараз трішечки підправлю, щоб було усім зрозуміло! Дякую! Ольга, готуйте аджику сміло, це добре провірений рецепт, аджика виходить дуже смачною! Успіхів! Буду рада, якщо напишете про результат!
у меня очень любят аджику, поэтому готовлю ее много... хотелось и ваш рецепт попробовать... готовила из половины продуктов, указанных в рецепте... результатом довольная, вкус хороший, всего в меру... забираю в копилку, спасибо, зимой оценим по достоинству!
Алена, очень, очень рада, что вам понравилась аджика... это мой любимый рецепт!
аджика понравилась, особенно мужу!!! большое спасибо!!
Наташа, на здоровье! спасибо, что нашли время поделиться мнением!!!
аджика получилась супер)))
спасибо за рецепт)))
Евгений, очень рада, что рецепт пришелся по вкусу...зимой такая аджика просто находка!
Скажіть будь ласка, в рецепті пише 1 бутилка оцту, це на скільки мл: 1000 чи 900?