Бабагануш

Опубліковано користувачем Irina

Бабагануш- це досить популярна страва Східної кухні, її готують у багатьох країнах - Ізраїлі, Лівані, Туреччині, Сирії та інших. Ця смачна, та дуже легка у приготуванні закуска головним чином складається з пюрованих термічно оброблених баклажанів, до яких додається кунжутна паста, оливкова олія, лимонний сік та спеції. Баклажани необхідно попередньо запекти чи обсмажити, в результаті вони стають м'якими та набувають запаху гриля. Обов'язковим інгредієнтом у цій страві є паста Тахіні, яку можна придбати у супермаркеті. Якщо пасти Тахіні немає, її можна замінити кунжутним маслом. Я вперше готувала Бабаганаш і лишилася задоволена результатом, тому рекомендую спробувати цю страву і вам.

Для приготування Бабагануш нам знадобиться:

  • 500 гр баклажан

  • 2 ст.л. пасти Тахіні (можна замінити на 2 ст.л. кунжутного масла)

  • 3 ст.л. лимонного соку

  • 1-2 зубчики часнику

  • 2-3 ст.л. оливкової олії

  • 100 гр зелені петрушки

  • 2 ст.л. густої сметани

  • Сіль, чорний мелений перець до смаку

Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачну закуску з печених баклажанів — Бабагануш.

Баклажани миємо, в кількох місцях протикаємо виделкою.

Баклажани викладаємо на фольгу та збризкуємо оливковою олією.
Сюди ж викладаємо часник, щоб він також запікся.

Запікаємо баклажани при температурі 220 градусів приблизно 20 хвилин, вони мають добре пропектися та бути м'якими.

Запечені баклажани охолоджуємо та знімаємо з них шкірку.

Зробити це досить легко.
Також чистимо запечений часник.

У блендер викладаємо почищений баклажан.

Додаємо пасту Тахіні, часник, оливкову олію, сметану, порізану зелень петрушки, сіль та чорний мелений перець до смаку.

Збиваємо до однорідної консистенції.
Пробуємо на смак, якщо не вистачає солі чи перцю, додаємо і ще добре перемішуємо.
Я в кінці додала ще зубчик сирого часнику.

Наш Бабагануш готовий.

Цю смачну та поживну страву можна подавати з хлібом, з лавашем чи грінками.
Бабагануш вийшов в міру гострим та неймовірно смачним.
Якщо ви ще не пробували цю страву, неодмінно скористайтеся рецептом та приготуйте.

СМАЧНОГО!

Коментувати