Нарешті я зважилася і приготувала домашню курячу ковбасу, яка вийшла дуже смачною. Готувати її зовсім не складно, все дуже просто і легко. Додаючи до шматочків курки свої улюблені спеції, ви зможете отримати саме той смак ковбаси, який вам більше до смаку. Я дуже люблю паприку, тому її і додавала. А ще я використовувала інші спеції та часник. Вийшло просто супер. Куряче м'ясо можна брати різне, наприклад, цілу курку, стегна або грудку. Але, хочу відразу зауважити, що з однієї грудки ковбаса буде сухуватою. Я використовувала стегна, на мій погляд вони найкраще підходять для приготування цієї страви. Обов'язково приготуйте таку домашню, корисну ковбасу, без будь-яких хімічних добавок, яка сподобається як дорослим, так і дітям.
Для приготування домашньої курячої ковбаси з желатином нам знадобиться:
- 800 гр. курки (у мене курячі стегна)
- Сіль, чорний мелений перець
- Паприка, улюблені спеції
- 4 зубки часнику
- 25 гр. желатину
Ось такі дуже прості продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати надзвичайно смачну домашню ковбасу.
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Шкірку я не використовувала.
До порізанного м'яса додаємо сіль, паприку, улюблені спеції (за смаком).
Сюди ж видавлюємо через прес часник і додаємо желатин.
Дуже ретельно все перемішуємо, щоб спеції і желатин потрапили на всі шматочки курки.
Вистилаємо харчову плівку або як я, рукав для запікання. Викладаємо половину м'яса. Якщо ви хочете більш товсту ковбасу, тоді викладайте все м'ясо.
Щільно закручуємо в ковбаску, кінчики зав'язуємо стрічкою або ниткою.
У мене вийшло дві ковбаски.
У каструлю відповідного розміру викладаємо ковбасу, наливаємо воду.
Накриваємо кришкою і ставимо на невеликий вогонь варитися 1 годину.
Коли ковбаса звариться, витягуємо її з води і залишаємо, щоб вона повністю охолола.
Я залишила на ніч в холодильнику.
Ковбаса відмінно нарізається.
Ковбаса виходить дуже смачною, соковитою і ароматною.
Я подавала домашню курячу ковбасу з гірчицею, це дуже смачно!
Ось так легко і просто можна приготувати в домашніх умовах неймовірно смачну ковбасу з курки.
Обов'язково спробуйте, не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Мила, готовьте на здоровье, колбаса получается очень вкусная, не пожалеете!
выглядит аппетитно) надо попробовать)