
Зима у розпалі, а моя морозильна камера повнісінька всіляких овочів, грибів та ягід. Це наштовхнуло мене на думку приготувати фарширований болгарський перець з м’ясом та рисом. Дуже люблю прості рецепти — саме до таких і належить фарширований перець. Тож без вагань взялася до справи, адже вже що-що, а перці я готувати вмію. За вікном падає сніг, а на кухні стоїть такий неймовірний аромат перцю! Ну, ось, сама себе похвалила — сподіваюся, рідні, що прийдуть з роботи, теж оцінять мої старання.
Для приготування фаршированого перцю нам знадобиться:
-
10–12 штук болгарського перцю
-
300 г м’ясного фаршу (свинина та яловичина)
-
5 ст. ложок рису
-
2 помідори (я брала 4 чері)
-
1 велика цибулина
-
1 велика морква
-
1 ст. ложка томатного соусу
-
Зелень петрушки
-
Щіпка цукру
-
Сіль і перець за смаком
-
Рослинна олія
Для приготування томатно-сметанного соусу:
-
200 г сметани
-
2–3 ст. ложки томатного соусу (можна кетчуп)
-
0,5 літра води
Оскільки я готувала перець із морозилки, його потрібно було попередньо розморозити. Роблю це так: у каструлю наливаю воду, доводжу до кипіння та кладу туди заморожений перець на кілька хвилин. Потім виймаю, перекладаю у миску й відставляю осторонь.
Тим часом готуємо начинку.
Рис промиваємо, заливаємо водою та відварюємо до напівготовності. Я роблю це в мікрохвильовій печі — займає приблизно 10 хвилин.
М’ясо перемелюємо на м’ясорубці.
Моркву миємо, чистимо та натираємо на великій тертці.
Цибулю очищаємо й дрібно нарізаємо.
На сковороді розігріваємо рослинну олію, викладаємо цибулю, трохи підсолюємо й обсмажуємо приблизно 15 хвилин на слабкому вогні, поки вона не стане м’якою. Потім зсуваємо цибулю на край сковороди, додаємо моркву й обсмажуємо ще близько 5 хвилин, помішуючи, поки морква трохи не стане м’якою.
У мисці з’єднуємо м’ясний фарш, приготовлений рис та обсмажені овочі.
Помідори миємо, опускаємо спочатку в окріп, потім у холодну воду й легко знімаємо шкірку. Нарізаємо їх невеликими кубиками.
Зелень петрушки миємо, обсушуємо на рушнику й дрібно ріжемо.
До нашого фаршу з рисом і м’ясом додаємо помідори, томатну пасту, подрібнену зелень. Солимо, перчимо за смаком і додаємо щіпку цукру. Отриману начинку ретельно перемішуємо.
Підготовлені перці наповнюємо фаршем та викладаємо у посуд, у якому вони будуть тушкуватися. Я використовувала каструлю з вогнетривкого скла.

Тепер для наших перців потрібно приготувати томатно-сметанний соус, власне в якому вони й будуть тушкуватися.
Для цього сметану та томатну пасту (можна використати кетчуп) добре перемішуємо. Додаємо воду й розмішуємо до отримання однорідної маси. Солимо, перчимо за смаком.
Отриманим соусом заливаємо наші перці, накриваємо кришкою й ставимо тушкуватися на слабкий вогонь приблизно на одну годину.
Під час подачі фаршировані перці поливаємо томатно-сметанним соусом та додаємо трохи свіжої сметани — виходить неймовірно ароматно та смачно!

СМАЧНОГО!
Коментарі
Жанночка, твої перчики просто пальчики оближеш, дуже гарні війшли... і фото чудове, як завжди! дякую, заходь ще!!! чекаю!
Здравствуйте Ирина! очень любим фаршированные перцы и раньше всегда их ели у свекрови, ну а сейчас решилась сама приготовить, получилось так классно, даже сама от себя не ожидала, вкуснотища.... и все благодаря вам!
огромное спасибо от себя и от мужа))) забираю в копилку, теперь буду готовить часто!
сфотографировала свои перчики, которые готовила в гусятнице, если понравятся буду рада увидеть фото на вашем блоге!
с уважением Елена
Елена, ваши перцы просто прелесть, а как много, видно вы очень любите это блюдо! Мне приятно, что у вас все получилось и понравилось!
фото чудесные, прям отсняли поэтапное приготовление, за что вам огромное спасибо, я с огромным удовольствием опубликую все три фото!
заходите еще, готовьте и присылайте фото, всегда рада)))
перец просто фантастический, очень вкусно получилось...
готовила точно по рецепту)))
томатно-сметанный соус очень дополнил вкус)))
спасибо огроменное!!!
Ольга, на здоровье, очень рада, что понравился перчик, сейчас как раз сезон, тоже часто готовлю это блюдо)))
чудові вийшли перці, ну дуже смачні - усього в міру...
я використовувала заморожені перці, практично нічим не відрізняються від свіжих...
Мария, я рада що рецепт сподобався! Я також заморожую перці і використовую іх у зимку...
Получилось очень вкусно!! Спасибо за рецепт.
На здоровье! Я рада!
Очень аппетитно выглядит!
Алла, спасибо!
Ірино, вітаю! хочу похвалитися своїми фаршированими перчиками, які готувала за вашим рецептом, дуже смачно вийшло, а ще смачна підливка))) відмінний рецепт, всім рекомендую!!! а це декілька фоток, у кастрюльці та на тарілочці! дуже апетитні та смачні!!! дякую!!!