Фарширований перець

Опубліковано користувачем Irina

Зима у розпалі, а моя морозильна камера повнісінька всіляких овочів, грибів та ягід. Це наштовхнуло мене на думку приготувати фарширований болгарський перець з м’ясом та рисом. Дуже люблю прості рецепти — саме до таких і належить фарширований перець. Тож без вагань взялася до справи, адже вже що-що, а перці я готувати вмію. За вікном падає сніг, а на кухні стоїть такий неймовірний аромат перцю! Ну, ось, сама себе похвалила — сподіваюся, рідні, що прийдуть з роботи, теж оцінять мої старання.

Для приготування фаршированого перцю нам знадобиться:

  • 10–12 штук болгарського перцю

  • 300 г м’ясного фаршу (свинина та яловичина)

  • 5 ст. ложок рису

  • 2 помідори (я брала 4 чері)

  • 1 велика цибулина

  • 1 велика морква

  • 1 ст. ложка томатного соусу

  • Зелень петрушки

  • Щіпка цукру

  • Сіль і перець за смаком

  • Рослинна олія

Для приготування томатно-сметанного соусу:

  • 200 г сметани

  • 2–3 ст. ложки томатного соусу (можна кетчуп)

  • 0,5 літра води

Оскільки я готувала перець із морозилки, його потрібно було попередньо розморозити. Роблю це так: у каструлю наливаю воду, доводжу до кипіння та кладу туди заморожений перець на кілька хвилин. Потім виймаю, перекладаю у миску й відставляю осторонь.

Тим часом готуємо начинку.
Рис промиваємо, заливаємо водою та відварюємо до напівготовності. Я роблю це в мікрохвильовій печі — займає приблизно 10 хвилин.

М’ясо перемелюємо на м’ясорубці.
Моркву миємо, чистимо та натираємо на великій тертці.
Цибулю очищаємо й дрібно нарізаємо.

На сковороді розігріваємо рослинну олію, викладаємо цибулю, трохи підсолюємо й обсмажуємо приблизно 15 хвилин на слабкому вогні, поки вона не стане м’якою. Потім зсуваємо цибулю на край сковороди, додаємо моркву й обсмажуємо ще близько 5 хвилин, помішуючи, поки морква трохи не стане м’якою.

У мисці з’єднуємо м’ясний фарш, приготовлений рис та обсмажені овочі.

Помідори миємо, опускаємо спочатку в окріп, потім у холодну воду й легко знімаємо шкірку. Нарізаємо їх невеликими кубиками.
Зелень петрушки миємо, обсушуємо на рушнику й дрібно ріжемо.

До нашого фаршу з рисом і м’ясом додаємо помідори, томатну пасту, подрібнену зелень. Солимо, перчимо за смаком і додаємо щіпку цукру. Отриману начинку ретельно перемішуємо.

Підготовлені перці наповнюємо фаршем та викладаємо у посуд, у якому вони будуть тушкуватися. Я використовувала каструлю з вогнетривкого скла.

Тепер для наших перців потрібно приготувати томатно-сметанний соус, власне в якому вони й будуть тушкуватися.

Для цього сметану та томатну пасту (можна використати кетчуп) добре перемішуємо. Додаємо воду й розмішуємо до отримання однорідної маси. Солимо, перчимо за смаком.

Отриманим соусом заливаємо наші перці, накриваємо кришкою й ставимо тушкуватися на слабкий вогонь приблизно на одну годину.

Під час подачі фаршировані перці поливаємо томатно-сметанним соусом та додаємо трохи свіжої сметани — виходить неймовірно ароматно та смачно!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 01 серпня 2018 - 19:45 користувачем Жанна Дякив

Ірино, вітаю! хочу похвалитися своїми фаршированими перчиками, які готувала за вашим рецептом, дуже смачно вийшло, а ще смачна підливка))) відмінний рецепт, всім рекомендую!!! а це декілька фоток, у кастрюльці та на тарілочці! дуже апетитні та смачні!!! дякую!!!

Опубліковано 02 серпня 2018 - 16:03 користувачем Irina

Жанночка, твої перчики просто пальчики оближеш, дуже гарні війшли... і фото чудове, як завжди! дякую, заходь ще!!! чекаю!

Опубліковано 18 серпня 2016 - 18:45 користувачем Елена

Здравствуйте Ирина! очень любим фаршированные перцы и раньше всегда их ели у свекрови, ну а сейчас решилась сама приготовить, получилось так классно, даже сама от себя не ожидала, вкуснотища.... и все благодаря вам!
огромное спасибо от себя и от мужа))) забираю в копилку, теперь буду готовить часто!
сфотографировала свои перчики, которые готовила в гусятнице, если понравятся буду рада увидеть фото на вашем блоге!
с уважением Елена

Опубліковано 19 серпня 2016 - 18:02 користувачем Irina

Елена, ваши перцы просто прелесть, а как много, видно вы очень любите это блюдо! Мне приятно, что у вас все получилось и понравилось!
фото чудесные, прям отсняли поэтапное приготовление, за что вам огромное спасибо, я с огромным удовольствием опубликую все три фото!
заходите еще, готовьте и присылайте фото, всегда рада)))

Опубліковано 23 жовтня 2015 - 20:18 користувачем Ольга

перец просто фантастический, очень вкусно получилось...
готовила точно по рецепту)))
томатно-сметанный соус очень дополнил вкус)))
спасибо огроменное!!!

Опубліковано 23 жовтня 2015 - 22:05 користувачем Irina

Ольга, на здоровье, очень рада, что понравился перчик, сейчас как раз сезон, тоже часто готовлю это блюдо)))

Опубліковано 25 лютого 2015 - 20:57 користувачем Мария

чудові вийшли перці, ну дуже смачні - усього в міру...
я використовувала заморожені перці, практично нічим не відрізняються від свіжих...

Опубліковано 25 лютого 2015 - 23:06 користувачем Irina

Мария, я рада що рецепт сподобався! Я також заморожую перці і використовую іх у зимку...

Опубліковано 09 лютого 2013 - 23:53 користувачем sergeevna

Получилось очень вкусно!! Спасибо за рецепт.

Опубліковано 10 лютого 2013 - 22:01 користувачем Irina

На здоровье! Я рада!

Опубліковано 16 січня 2013 - 21:39 користувачем Алла

Очень аппетитно выглядит!

Опубліковано 16 січня 2013 - 23:12 користувачем Irina

Алла, спасибо!

Коментувати