Рецепт цієї смачної галети з яблуками і вершковим сиром я запозичила на сайті Камілена, де багато дуже цікавих рецептів. Цей рецепт мене привабив тим, що в ньому використовується вершковий сир, який відмінно поєднується з яблуками. Раніше я часто готувала галети, але тільки або з яблуками, або з вишнею (до речі заморожена теж підходить), а ось з вершковим сиром вперше, і залишилася задоволена результатом. Оскільки у мене люблять корицю, я нею посипала яблука досить рясно. Якщо ви не дуже любите корицю, посипте нею яблука трохи або ж взагалі виключіть. Запах кориці, особливо взимку - це просто фантастика!
Для приготування галети з яблуками і вершковим сиром нам знадобиться:
Для тіста:
- 200 гр. борошна
- 100 гр. вершкового масла
- 2 ст.л. цукрової пудри
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 1 яйце
- Дрібка солі
Для начинки:
- 250 гр. вершкового сиру (у мене Рікотта)
- 1 жовток
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
Ще буде потрібно:
- 2-3 яблука
- 2-3 ст. л. цукру
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ч.л. крохмалю
- Кориця за бажанням
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування тіста для галети.
У блендер висипаємо просіяне борошно, додаємо цукрову пудру, ванільний цукор, щіпку солі.
Сюди ж додаємо охолоджене вершкове масло.
Перемішуємо. Якщо блендера немає, перетираємо вручну кінчиками пальців.
Додаємо яйце.
Швидко замішуємо тісто.
З тісту формуємо невеликий млинець, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник приблизно на 40-50 хвилин.
Тепер з таких ось продуктів приготуємо сирну начинку.
У мисочку викладаємо вершковий сир, додаємо цукор, ванільний цукор і жовток.
Ретельно перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.
Тепер підготуємо яблука.
Яблука нарізаємо тонкими дольками.
Перекладаємо їх в мисочку, додаємо лимонний сік (це потрібно, щоб яблука не темніли), цукор і крохмаль.
Акуратно перемішуємо.
Тепер будемо формувати нашу галету.
Це зручно робити на перевернутому деку, на якому будемо випікати галету.
Деко застилаємо пергаментним папером.
Тісто розкачуємо в коло діаметром 29 см.
Викладаємо сирну начинку, не доходячи з боків приблизно 4 см.
На сирну начинку красиво по колу викладаємо дольки яблук.
Акуратно загортаємо края, злегка їх притискаючи. Бортики змащуємо білком і посипаємо цукром.
При бажанні яблука посипаємо корицею.
Випікаємо галету в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 градусів близько 30 хвилин, повинна з'явитися легка золотавість.
Готову галету повністю охолоджуємо.
Ось така краса вийшла.
Аромат стоїть такий, що неможливо втриматися, щоб не спробувати шматочок цієї вкусняшки.
Ось така галета з яблуками і вершковим сиром в розрізі.
Заварюємо чай і пригощаємося.
За вікном падає сніг, а у нас ось така смачна і неймовірно ароматна випічка!
Обов'язково приготуйте, не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Жанночка, дуже дякую! Мені надзвичайно приємно! Це дуже смачний пиріг, рекомендую!
Ірочка, дякую за чудовий рецепт! це дійсно смачно!
Алочка! Готуй на здоров"я, це дійсно дуже смачно! Чекаю з нетерпінням на фотозвіт!!!
неймовірно смачно! неймовірно апетитно! неймовірно красиво!