У нас достигла чорноплідна горобина, частину якої я заморозила. А ще заготовила кілька банок неймовірно смачного Компоту з яблук на чорноплідної горобини. Такий компот просто знахідка в холодні зимові дні. Цей компот не тільки з надзвичайним смаком, у нього ще дуже насичений колір. Чорноплідна горобина має багато корисних властивостей, вона нормалізує тиск, зміцнює імунітет організму, регулює процеси травлення, запобігає онкологічним захворюванням, покращує роботу жовчного міхура та печінки. З чорної горобини готують варення, настоянки, узвари, додають ягоди в салати, вінегрети. А ще готують дуже смачний компот на зиму, рецептом якого я хочу поділитися. У мене на блозі ви знайдете й інші рецепти, наприклад, Компот з яблук та ожини чи Яблучно-сливовий компот на зиму. Я пропоную найпростіший спосіб приготування компоту, а саме без стерилізації. Кількість яблук, горобини чи цукру на одну 3-х літрову банку можна збільшити чи зменшити, все залежатиме від смаку.
Для приготування Компоту з яблук та чорноплідної горобини нам знадобиться:
На одну 3-х літрову банку:
- 600 гр яблук
- 250 гр чорноплідної горобини
- 250 гр цукру
Ось такий врожай чорноплідної горобини я зібрала з двох ще дуже молоденьких кущиків.
Для приготування Компоту з яблук та чорноплідної горобини нам знадобляться яблука, чорноплідна горобина та цукор.
Яблука миємо, розрізаємо на 4 частини та вирізаємо серединку з кісточками.
Ягоди горобини знімаємо з гілочок та миємо.
3х-літрові банки миємо харчовою содою та стерилізуємо.
Зразу ж ставимо стерилізуватися кришки.
У кожну банку накладаємо порізані яблука, так, щоб вони займали 1/3 банки.
Додаємо ягоди чорноплідної горобини.
Заливаємо яблука з горобиною окропом.
Накриваємо стерилізованими кришками та залишаємо на 20-25 хвилин, щоб ягоди добре прогрілися.
Зливаємо воду з банок назад у каструлю.
Ставимо на газ, щоб вода закипіла. З неї ми будемо варити сироп.
Коли вода закипить, додаємо цукор та добре перемішуємо, щоб він повністю розчинився та варимо сироп 3-5 хвилин.
Гарячим сиропом заливаємо банки з яблуками та чорною горобиною.
Закручуємо кришками та перевертаємо.
Накриваємо Компот з яблук та чорноплідної горобини ковдрою та залишаємо до повного охолодження.
Ось такий красивий, дуже насичений компот у мене вийшов.
Ставимо компот у погріб та чекаємо холодів.
Це дуже смачний компот, який буде нагадувати про тепле літо!
Неодмінно скористайтеся рецептом та приготуйте кілька банок цього смачного та корисного компоту, не пожалкуєте!
А це для гарного настрою! Чорноплідна горобина - це найкорисніша ягода, що блокує хвороби. Ця ягода містить в собі багато різних корисних вітамінів: майже всі вітаміни групи В, а також вітаміни С, А, Е, К, Р. Вона багата на аскорбінову та фолієву кислоти, йод, магній, залізо, бор та марганець. У складі чорноплідної горобини (аронії) міститься пектин, що відповідає за виведення з організму шкідливих та радіоактивних речовин і важких металів. Завдяки багатому вмісту корисних речовин, ці ягоди допомагають роботі кишківника та знімають спазми.
СМАЧНОГО!