Яблучно-сливовий компот на зиму

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! У нас продовжується ця клята війна, але ми українці такі, незважаючи ні на що ми працюємо, садимо городи, збираємо врожай, і звісно готуємося до зими. Тим паче не відомо, наскільки складною вона буде. Сьогодні я готувала дуже смачний, ароматний Яблучно-сливовий компот на зиму. Такий компот готується доволі швидко та легко, перший раз заливаємо фрукти окропом, даємо трохи настоятися, зливаємо воду, додаємо до неї цукор, та заливаємо сиропом. Все! Закручуємо кришки і наш Яблучно-сливовий компот на зиму готовий. Для цього компоту підійдуть будь-які яблука. Якщо ви не дуже любите солодкі компоти, а він виходить саме таким, можна зменшити кількість цукру. Але, як на мене, краще щоб він був солодким, а зимою такий компот можна розбавити трішечки водою. У мене в найближчих планах приготування Яблучного компоту з ожиною та Яблучного компоту з чорною горобиною, рецептами котрих я обов'язково поділюся.

Для приготування Яблучно-сливового компоту на зиму нам знадобиться:

На одну 3-х літрову банку:

  • 500 гр. яблук
  • 400 гр. слив
  • 300 гр. цукру

Ось такі інгредієнти нам знадобляться, щоб приготувати неймовірно смачний Яблучно-сливовий компот на зиму.

Я буду закручувати Яблучно-сливовий компот на зиму в 3-х літрових банках, котрі я заздалегідь помила харчовою содою.
Яблука розрізаємо на чотири частини, вирізаємо серцевину з кісточками та викладаємо у банки.
Додаємо сливу.
Яблук і сливи має бути трішечки менше половини банки.

Ставимо на плиту воду та чекаємо, щоб вона закипіла.

Тим часом стерилізуємо кришки.

Коли вода добре закипить, наливаємо окріп у банки, накриваємо кришками та лишаємо на 15 хвилин, щоб фрукти добре прогрілися.

Коли пройде 15 хвилин, зливаємо воду назад у каструлю.

Водичка вже приємного червоного кольору.
Ставимо її на плиту та будемо варити сироп, котрим будемо заливати яблука та сливи.
Коли вода почне закипати, додаємо цукор з розрахунку на одну 3-х літрову банку 300 грамів цукру.

Коли сироп закипить, наповнюємо ним банки з яблуками та сливами.
Закриваємо кришками.

Закатані банки з Яблучно-сливовим компотом перевертаємо, накриваємо ковдрою та лишаємо аби компот повністю охолов.

Коли Яблучно-сливовий компот повністю охолоне, перевертаємо банки та ставимо їх у погріб.

Ось такий дуже смачний, запашний компот виходить.
Я гадаю, що зимою від склянки такого смачного компоту не відмовляться ні дорослі, ні дітки.
Неодмінно приготуйте декілька банок такого Яблучно-сливового компоту, запевняю, що зима буде смачною!

А це для хорошого настрою! Ось такий неймовірний букет гладіолусів прикрашає нашу кімнату. Ви тільки подивіться які розкішні ці квіти, якого ніжного вони кольору. Такі красиві гладіолуси, які я дуже люблю, ростуть в саду у наших дітей. Чесно кажучи дуже шкода було їх зрізати, але син наполягав, мотивуючи це тим, що і мені буде приємно, і квіти будуть міцнішими. Неймовірно красиві гладіолуси!

СМАЧНОГО!

Коментувати