Листкові рулетики з сиром та зеленню – це швидка та неймовірно смачна закуска, яку я готувала до Бульйону на домашній курці. Цей рецепт добрий тим, що можна експериментувати з різними начинками, отримуючи щоразу нову оригінальну, дуже смачну страву. Моїй сім'ї дуже сподобалися ці закусочні Листкові рулетики з сиром та зеленню. У начинку я ще додала варені яйця та трохи сирного соусу, який можна замінити сметаною чи майонезом. З ним начинка стала більш ніжною та м'якою. Такі листкові рулетики чудова альтернатива Пампушкам з часником та кропом, якщо в начинку додати трохи часнику. Листкові рулетики з сиром та зеленню я посипала кунжутом та насінням чіа (шавлії іспанської), у якого багато корисних властивостей.
Для приготування Листкових рулетиків з сиром та зеленню нам знадобиться:
- 500 гр. листкового тіста
- 100 гр. твердого сиру
- 3 варені яйця
- Пучок зеленої цибулі
- Пучок кропу
- Кунжут та насіння чіа для посипання
- Сіль, чорний перець до смаку
- 2 ст. сирного соусу або майонезу (можна сметану)
- Жовток для змащення
Ось такі продукти нам потрібні, щоб приготувати неймовірно смачні Листкові рулетики з сиром та зеленню, які відмінно підійдуть до бульйону, борщу або супу.
Зелень кропу, зелену цибулю та зварені яйця дрібно нарізаємо.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
Тертий сир додаємо до порізаної зелені та яйця.
Солимо, перчимо до смаку.
Добре перемішуємо.
У цьому рецепті я використала сирний соус, але, як я вже говорила вище, можна використовувати майонез або сметану.
До начинки додаємо кілька ложок соусу.
Ще раз добре перемішуємо.
Пробуємо на смак, якщо потрібно, досолюємо.
Наша начинка готова.
Листкове тісто трохи розкачуємо та викладаємо начинку, рівномірно розподіляючи її по всьому тісту, залишаючи край, приблизно 5 см.
Згортаємо в рулет.
Гострим ножем нарізаємо шматочки, приблизно 2-2.5 см.
Викладаємо рулетики на застелене пергаментом деко, змащуємо жовтком та посипаємо кунжутом і насінням чіа.
Я рулетики ставила на деко, але під час випічки вони прийняли лежаче положення.
Випікаємо при температурі 240 градусів приблизно 20 хвилин.
Ось такі неймовірно апетитні Листкові рулетики з сиром та зеленню вийшли.
Рулетики добре пропеклися, тісто хрумке, а начинка м'яка та дуже соковита.
Вони однаково смачні, як у гарячому, так і у холодному вигляді.
Я подавала рулетики з курячим бульйоном.
Це надзвичайно смачно!
Обов'язково спробуйте приготувати, це займе небагато часу, однак результат порадує!
СМАЧНОГО!