У нас так щиро вродила малина, що зварила з неї неймовірно смачне Малинове варення за рецептом моєї читачки Leptusa, багато заморозила. А ще приготувала неймовірно смачний відкритий пиріг - Малинову галету. В мене на сайті вже є Галета з абрикосами, Полунична галета та інші, але цього разу вирішила приготувати цей пиріг з малиною. Вийшло дуже смачно, малина дає кислинку, тому раджу посипати її цукром та подавати з кулькою морозива. Так смак буде більш збалансованим. Поки сезон малини неодмінно приготуйте такий пиріг, це займе зовсім не багато часу та зусиль, але в результаті ви отримаєте дуже смачну випічку до чаю чи кави. Хочу зазначити, що цієї кількості інгредієнтів виходить досить велика галета, тому, якщо ви готуєте такий пиріг вперше, зменште кількість продуктів вдвоє.
Для приготування Малинової галети нам знадобиться:
Для тіста:
- 300 гр борошна
- 180 гр вершкового масла
- 1/4 ч.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- Ванільний цукор
- 70 мл дуже холодної води
Ще потрібно:
- Малина (можна заморожену)
- 2 ст.л. крохмалю
- Жовток для змащення
- Цукор для посипання
- Цукрова пудра для прикраси
- Кулька морозива для подачі
Ось такі інгредієнти нам будуть потрібні для приготування смачного пирога - Малинової галети.
Для його приготування підійде, як свіжа малина, так і заморожена.
Ще знадобиться дуже холодна вода, тому заздалегідь поставте склянку з водою у холодильник.
Вершкове масло не раджу змінювати на маргарин, мало того, воно має бути гарної якості.
У миску викладаємо всі сухі продукти - просіяне борошно, цукор, сіль, ванільний цукор.
За допомогою вінчика все добре перемішуємо.
До борошна на великій терці натираємо холодне вершкове масло.
Намагаємося робити все доволі швидко.
Руками перетираємо борошно з вершковим маслом, щоб утворилася крихта.
Додаємо дуже холодну воду.
І швидко замішуємо тісто (довго вимішувати не потрібно), формуємо кульку.
Тісто має вийти доволі пластичним, при натисканні мають лишатися сліди від пальця (як на світлині).
Тісто загортаємо харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 20-30 хвилин.
Тим часом підготуємо деко.
Я розкачувала тісто безпосередньо на ньому, вистеливши деко пергаментним папером.
Охолоджене тісто розкачуємо в коло, чим тонше, тим краще.
Рівномірним шаром посипаємо тісто крохмалем.
По колу викладаємо малину, відступивши від краю 5 см.
Малину можна викласти хаотично, а можна, як у мене (ягідку до ягідки).
Загортаємо на верх край тіста.
Малину посипаємо цукром.
Краї галети змащуємо жовтком.
Ставимо нашу Малинову галету у духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин, або до появи золотистого кольору тіста.
Ось така неймовірно красива, дуже апетитна та смачна вийшла Малинова галета, з хрустким тонким тістом та соковитою начинкою.
Коли Малинова галета охолоне посипаємо її цукровою пудрою.
Подаємо пиріг з кулькою вершкового морозива.
Це дуже смачно!
Солодке морозиво чудово доповнює малинову кислинку.
А це для гарного настрою! Дуже люблю польові квіти! Дуже люблю їх фотографувати. Якщо не помиляюсь, ця чудова, неймовірно красива рослина з ніжними світло-фіолетовими квітами є ніщо інше, як Зніт розмаринолистий (знайшла у Вікіпедії). Якщо помилилася, то виправте, будь ласка!
СМАЧНОГО!