Друзі, Мариновані кабачки з морквою на зиму, рецептом яких я хочу поділитися, виходять надзвичайно смачними. Для приготування цієї консервації краще брати молоді, не великого розміру кабачки, щоб у середині не було насіння. Щоб закрутка вийшла не тільки смачною, але й красивою, я використовувала звичайні кабачки та цукіні, тому в баночці разом з морквою вони виглядали різноколірно та привабливо. Мені дуже подобається маринад, котрий виходить солодкуватим та дуже пряним, адже у ньому є духмяний та перець горошком, гвоздика, лавровий листок, листя вишні та чорної смородини, і звісно ж, часник. Запевняю вас, якщо ви приготуєте декілька баночок таких Маринованих кабачків з морквою, ваша зима буде дуже смачною.
Для приготування Маринованих кабачків з морквою на зиму нам знадобиться:
- Кабачки (бажано молоді)
На одну літрову банку беремо:
- 1 моркву
- 2 зубчики часнику
- 1 лавровий листок
- 2 шт. духмяного перцю
- 5 шт. перцю горошком
- Декілька гілочок кропу та петрушки
- 2 листочки чорної смородини
- 3 листочки вишні
- 1-2 шт. гвоздики
- 1 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 2 ст.л. оцту (9%)
Ось такі інгредієнти нам знадобляться, аби приготувати дуже смачні, хрусткі, ароматні Мариновані кабачки з морквою на зиму.
Кабачки та моркву нарізаємо досить тонкими продовгастими смужками, щоб вони помістилися у літрову банку.
У стерилізовані заздалегідь банки викладаємо всі спеції, часник кріп, лавровий листок, петрушку та листя вишні і чорної смородини.
Викладаємо у банки порізані кабачки та моркву.
Зверху кладемо ще по невеличкій гілочці кропу та петрушки.
Тим часом ставимо на газ воду, аби вона закипіла.
Заливаємо банки з кабачками окропом.
Накриваємо кришками та залишаємо на 15 хвилин.
Зливаємо воду з банок у каструлю та поки що залишаємо її, потім на її основі ми зваримо маринад для кабачків.
Кабачки знову заливаємо новим окропом та лишаємо ще на 15 хвилин.
З води, котру ми вилили у каструлю перший раз варимо маринад.
Ставимо її на плиту, додаємо сіль, цукор та чекаємо поки закипить.
Коли маринад закипить, з банок зливаємо воду, додаємо у кожну банку оцет та заливаємо гарячим маринадом.
Закручуємо кришки, перевертаємо банки, накриваємо рушником чи ковдрою та даємо повністю охолонути.
Ось такі дуже гарні баночки Маринованих кабачків з морквою у мене вийшли.
Такі Мариновані кабачки з морквою стануть справжньою знахідкою зимою.
Обов'язково спробуйте приготувати таку закрутку, впевнена вона вам сподобається!
А це для гарного настрою! Ось такі неймовірні польові квіточки я сьогодні сфотографувала. Я не знаю що це за рослина та як вона називається, але знаю одне — вона дуже приваблива, ніжна та красива!
СМАЧНОГО!
Коментарі
vika, дуже дякую, сподіваюсь, що консервація вийшла смачною) треба терміново піти назбирати та насушити чебрецю, також буду додавати до борщику, уявляю як це смачно)
Дуже гарно вийшло, взимку саме те! А рослина на фото - чебрець, його можна до чаю додавати та використовувати, як спецію. Мої бабуся й мама додають чебрець до червоного польського борщу, що надає йому надзвичайний аромат та смак!