Мариновані кабачки з морквою на зиму

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, Мариновані кабачки з морквою на зиму, рецептом яких я хочу поділитися, виходять надзвичайно смачними. Для приготування цієї консервації краще брати молоді, не великого розміру кабачки, щоб у середині не було насіння. Щоб закрутка вийшла не тільки смачною, але й красивою, я використовувала звичайні кабачки та цукіні, тому в баночці разом з морквою вони виглядали різноколірно та привабливо. Мені дуже подобається маринад, котрий виходить солодкуватим та дуже пряним, адже у ньому є духмяний та перець горошком, гвоздика, лавровий листок, листя вишні та чорної смородини, і звісно ж, часник. Запевняю вас, якщо ви приготуєте декілька баночок таких Маринованих кабачків з морквою, ваша зима буде дуже смачною.

Для приготування Маринованих кабачків з морквою на зиму нам знадобиться:

  • Кабачки (бажано молоді)

На одну літрову банку беремо:

  • 1 моркву
  • 2 зубчики часнику
  • 1 лавровий листок
  • 2 шт. духмяного перцю
  • 5 шт. перцю горошком
  • Декілька гілочок кропу та петрушки
  • 2 листочки чорної смородини
  • 3 листочки вишні
  • 1-2 шт. гвоздики
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. оцту (9%)

Ось такі інгредієнти нам знадобляться, аби приготувати дуже смачні, хрусткі, ароматні Мариновані кабачки з морквою на зиму.

Кабачки та моркву нарізаємо досить тонкими продовгастими смужками, щоб вони помістилися у літрову банку.

У стерилізовані заздалегідь банки викладаємо всі спеції, часник кріп, лавровий листок, петрушку та листя вишні і чорної смородини.

Викладаємо у банки порізані кабачки та моркву.
Зверху кладемо ще по невеличкій гілочці кропу та петрушки.
Тим часом ставимо на газ воду, аби вона закипіла.

Заливаємо банки з кабачками окропом.

Накриваємо кришками та залишаємо на 15 хвилин.

Зливаємо воду з банок у каструлю та поки що залишаємо її, потім на її основі ми зваримо маринад для кабачків.
Кабачки знову заливаємо новим окропом та лишаємо ще на 15 хвилин.

З води, котру ми вилили у каструлю перший раз варимо маринад.
Ставимо її на плиту, додаємо сіль, цукор та чекаємо поки закипить.
Коли маринад закипить, з банок зливаємо воду, додаємо у кожну банку оцет та заливаємо гарячим маринадом.

Закручуємо кришки, перевертаємо банки, накриваємо рушником чи ковдрою та даємо повністю охолонути.

Ось такі дуже гарні баночки Маринованих кабачків з морквою у мене вийшли.

Такі Мариновані кабачки з морквою стануть справжньою знахідкою зимою.

Обов'язково спробуйте приготувати таку закрутку, впевнена вона вам сподобається!

А це для гарного настрою! Ось такі неймовірні польові квіточки я сьогодні сфотографувала. Я не знаю що це за рослина та як вона називається, але знаю одне — вона дуже приваблива, ніжна та красива!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 14 серпня 2022 - 12:38 користувачем vika

Дуже гарно вийшло, взимку саме те! А рослина на фото - чебрець, його можна до чаю додавати та використовувати, як спецію. Мої бабуся й мама додають чебрець до червоного польського борщу, що надає йому надзвичайний аромат та смак!

Опубліковано 15 серпня 2022 - 22:53 користувачем Irina

vika, дуже дякую, сподіваюсь, що консервація вийшла смачною) треба терміново піти назбирати та насушити чебрецю, також буду додавати до борщику, уявляю як це смачно)

Коментувати