Палюшки (Рецепт від читачки AlluSkirka)

Опубліковано користувачем Irina

Палюшки, або Пальчики - це традиційна страва української кухні. Таку страву готували ще наші прабабусі. У деяких регіонах Західної України палюшки готують із сиром, виходить теж дуже смачно! Їх можна подавати зі сметаною, зі смаженою цибулею або шкварками. Сам процес приготування максимально простий, до того ж продукти знадобляться самі, що не є звичайними. Головним інгредієнтом у цій страві є зварена картопля, пропущена через м'ясорубку. У деяких регіонах Західної України палюшки готують із сиром, виходить теж дуже смачно!

Для приготування Палюшок нам знадобиться:

  • 1 кг картоплі
  • 2 яйця
  • 2 склянки борошна (приблизно 0.250 мл)
  • Сіль (за бажанням чорний мелений перець)
  • 1 велика цибулина
  • Олія для смаження

Картоплю потрібно почистити, помити та зварити в підсоленій воді до готовності.

У картоплю вбити два яйця, посолити, при бажанні поперчити, додати борошно та дуже швидко замісити тісто, воно не любить тривалого перемішування. Якщо тісто виходить рідким, додати ще борошна, воно має тримати форму т не прилипати до рук.

На стіл насипати борошно. 
Від шматка тіста відрізаємо шматочок та на підсипаній борошном поверхні, скачуємо джгутик, який нарізаємо на рівні невеликі шматочки. Кожен з них трохи розкочуємо.

Тим часом ставимо на газ каструлю з підсоленою водою, щоб вона закипіла. У киплячу воду кидаємо палюшки, доводимо до кипіння, акуратно помішуючи.
Як тільки вони закиплять, виймаємо на друшляк та обдаємо холодною водою. Готові палюшки викладаємо на тарілку т заправляємо підсмаженою на олії цибулею, при бажанні подаємо зі шкварками або сметаною.

 

Ось така дуже смачна та апетитна страва виходить. Я подавала зі шматочками відвареного м'яса.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 19 лютого 2019 - 16:43 користувачем Марта

такі палюшки готує моя бабця і підсмажує до них шкварочки, смакота неймовірна))) я люблю палюшки, коли вони повністю остигнуть і підсмажені до золотистої шкірочки))) дякую!

Опубліковано 28 листопада 2020 - 13:06 користувачем Vika

Також люблю підсмажені до золотистої кірочки...просто і смачно!!!

Опубліковано 28 листопада 2020 - 13:45 користувачем Irina

Vika, дуже дякую за коментар, я також люблю палюшки, причому в любому вигляді, і тільки що зварені, і підсмажені, це така смакота!

Опубліковано 22 лютого 2019 - 12:10 користувачем Irina

Марта, у мене також і бабуся, і мама готували цю на перший погляд просту, але таку смачну страву))) я так як і ви також люблю палюшки підсмажені))) дякую за коментар!

Опубліковано 16 лютого 2019 - 10:44 користувачем Жанна

Дуже апетитні!!!

Опубліковано 16 лютого 2019 - 10:49 користувачем Irina

Ага, ще й з цибулькою та м"яском!!! Ням-ням!!! Наша Алочка, то ще та господинька!!!

Опубліковано 15 лютого 2019 - 14:25 користувачем Irina

Дорогие друзья! Если вам понравился рецепт, пишите комментарии, задавайте вопросы, автор рецепта с удовольствием на них ответит!

Коментувати