Страви, приготовані в горщиках, мають якийсь свій неповторний смак. Печеня - це не тільки дуже смачна, але ще і ситна страва. Для її приготування можна використовувати м'ясо на свій смак - яловичину, свинину або курятину. Я готувала з яловичиною. Овочі також можна використовувати на свій смак, особисто мені дуже подобається, коли в страві присутні кабачки і морква. Щоб ще більше прикрасити смак, я додала твердий сир, який гарно розплавився, надавши страві особливу нотку. Ну і зелень, куди ж без неї. Її повинно бути багато. Загалом, ця страва, до складу якої може входити все те, що ви любите, в будь-якому випадку вона вийде дуже смачною. Подавати печеню можна як в горщиках, так і виклавши на тарілку. Дана кількість інгредієнтів розраховане на 2 великих горщика.
Для приготування печені в горщиках нам знадобиться:
- 400 гр. яловичини (можна свинини)
- 1 невелика цибулина
- 1 морква
- 4 картоплини
- ½ кабачка
- ½ пучка зелені петрушки
- ½ пучка зелені кропу
- 6 ст.л. майонезу
- 100 гр. твердого сиру (у мене Російський)
- 2 ст.л. томатної пасти
- Сіль, чорний перець за смаком
- Рослинна олія
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування смачної печені в горщиках.
Спочатку підготуємо всі овочі. Картоплю моєму, чистимо і нарізаємо квадратиками. Півкільцями нарізаємо цибулю. Кабачок чистимо і нарізаємо півкільцями. Зелень миємо й дрібно нарізаємо.
Моркву чистимо, миємо й нарізаємо напівкружечками.
Багато господинь кладуть в горщики сире м'ясо, я ж його спочатку обсмажую на олії на великому вогні, щоб воно відразу підрум'янилося і не пустило сік. Під час смаження м'ясо солимо і перчимо.
Поки смажиться м'ясо приготуємо томатно-майонезну заливку. Для цього, в мисочку викладаємо майонез, додаємо томатну пасту і дрібно порізану зелень.
Ретельно все перемішуємо.
Розводимо заправку водою (приблизно ½ склянки) і ще раз ретельно перемішуємо.
Ну ось, коли всі складові печені готові, можна братися за формування горщиків. Першим шаром викладаємо м'ясо.
На м'ясо викладаємо цибулю.
На цибулю викладаємо порізану моркву.
Наступний шар - картопля.
На картопля викладаємо порізані кабачки.
Заливаємо заправкою. Якщо потрібно, додаємо трохи води. Солі я більше не додаю, оскільки майонез та Російський сир трішечки солоні.
Сир нарізаємо шматочками, і викладаємо в кожен горщик. Накриваємо горщики кришками і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку. Готуємо при температурі 200 градусів, приблизно 1,5 години.
Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню. Чекаємо, щоб печеня трохи охолонула і пригощаємося.
А ось та страва виглядає на тарілці - дуже апетитно!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Vanik, очень рада, что вам понравилось блюдо!!! заходите еще!!!
спасибо за хороший рецепт, съели с удовольствием))) мужу кабачки не ложила)))
Марина, очень рада, что блюдо понравилось!!! заходите еще, всегда рада!!!
блюдо, просто пальчики оближешь, как хорошо что нашла ваш рецепт, обязательно буду готовить еще))) ВКУСНО!!!
Мария, безмерно рада, что вам понравилось блюдо!!!! жаль фото не прислали, порадовались бы вместе результату!
Irina, скажіть будь ласка, а картопля за півтори години добре тушкована виходить? М*якенька? Горщики вийшли дуже смачні, але я картопельку трошки відварила, та кабачків не знайшла.
Katrin, доброго дня! дуже тішуся, що вам сподобався рецепт... Katrin, картопелька виходить дуже м"якенькою, за 1.5 години вона встигає гарно протушкуватися, так само як і цибулька та морква... я також не завжди готую с кабачками, хоча в цьому році трохи заморозила, а у страві іх не відрізниш від свіжих)))
А ви м"ясо тушкували, чи давали сире?
хорошее жаркое получилось - вкусное и сытное... не было кабачков, но у меня их не очень любят, поэтому это не принципиально, просто добавил чуть больше картошки!
спасибо за отличные рецепты, буду готовить еще!
Вадим, очень рада, что блюдо понравилось, у меня тоже не все любят кабачки, поэтому не всегда их использую в рецепте...
готовьте на здоровье и заходите почаще!
классный рецепт, все получилось вкусно! рекомендую!