Печиво з джемом

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Якщо у вас є баночка густого джему (будь-якого), неодмінно приготуйте Печиво з джемом, яке досить бюджетне, але дуже смачне. До того ж його виходить досить багато. Для приготування цього печива підійде, як вершкове масло, так і якісний маргарин. Горішки можна використовувати до смаку. Мені сподобалося з волоськими, але не менш смачно з арахісом (заздалегідь підсмаженим). Печиво з джемом виходить дуже привабливим, якщо його витинати спеціальною формочкою з гофрованими краями. Але якщо такої під руками немає, нічого страшного, це можна зробити за допомогою звичайної склянки. Оскільки якихось секретів приготування цього печива немає, почнімо!

Для приготування Печива з джемом нам знадобиться:

  • 180 гр вершкового масла (можна маргарину)
  • 80 гр цукру
  • Дрібка солі
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 60 мл сметани (у мене 15%)
  • 370 - 400 гр борошна
  • 10 гр розпушувача для тіста
  • 150 гр джему
  • 50 гр волоських горіхів

Для змащування:

  • 1 жовток
  • 1 ст.л. молока

Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачне печиво, котре сподобається не тільки дорослим, але й діткам.

В миску викладаємо м'яке вершкове масло, додаємо цукор та ванільний цукор.

Збиваємо, щоб маса стала білого кольору та збільшилась в об'ємі.

Додаємо яйце, дрібку солі, сметану.

Ще раз ретельно збиваємо.

До маси додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Спочатку перемішуємо лопаткою, на скільки це можливо.

Швидко замішуємо тісто. Загортаємо тісто у харчову плівку та ставимо у холодильник на 1 годину.

Розкачуємо тісто у тонкий пласт (2-3 мм) та вирізаємо кружальця. Якщо не має спеціальної формочки, як у мене, можна скористатися звичайною склянкою.

На половину кружалець викладаємо по пів чайної ложки джему (він має буди густим). Накриваємо другим кружальцем.

Викладаємо наше Печиво з джемом на деко, застелене пергаментним папером.

Зверху змащуємо печиво жовтком та посипаємо подрібненими волоськими горіхами.

Ось так виглядає печиво перед випіканням.

Випікаємо Печиво з джемом приблизно 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Даємо печиву трішечки охолонути та викладаємо на тарілку.

Ну ось і все! Наше смачне Печиво з джемом готове.

Можна пригощатися.

Печива виходить досить багато, воно смачне, як тільки спечене, так і на другий день.

Неодмінно приготуйте це печиво, не пошкодуєте!

СМАЧНОГО!

Коментувати