Друзі, ви колись готували щось смачненьке з тіста Філо? Якщо ні, тоді приєднуйтесь, бо я хочу поділитися дуже простим, однак неймовірно смачним рецептом, а саме, Пирогом Равлик з тіста Філо. У мене готове тісто, яке я придбала у супермаркеті, це набагато прискорює процес приготування. Тісто філо готується з борошна, води та невеликої кількості олії. Його потрібно багато разів розкачувати та розтягувати до тонкого дуже великого листа. З такого тіста можна приготувати багато різних смачних страв, наприклад роліні, різні пироги, галети тощо. У мене упакування тіста 400 гр, з нього вийшло два смачних пироги, саме цей, а ще солодкий з нектаринами, рецептом якого я поділюся наступного разу. Пиріг Равлик можна приготувати з будь-якою начинкою - м'ясною, грибною, картопляною, у мене ж сьогодні з двох видів сиру - Фета та твердого.
Для приготування Пирога Равлик з тіста філо нам знадобиться:
-
230 гр сиру Фета
-
100 гр твердого сиру
-
1 яйце
-
200 гр тіста Філо
-
100 гр розтопленого вершкового масла
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
-
Зелень за бажанням
Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачний Пиріг Равлик з тіста філо з сирною начинкою.
У мене упакування тіста 400 грамів, тому з нього виходить два пироги.
Інший пиріг я готувала солодкий з додаванням нектаринів. Його рецептом я поділюся зовсім скоро.
Спочатку приготуємо начинку.
В мисочку викладаємо сир Фета та додаємо одне яйце.
Ретельно перемішуємо.
Твердий сир натираємо на великій терці та додаємо до сиру Фета.
Сюди ж додаємо дрібно порізаний кріп.
Солимо та перчимо до смаку.
Ще раз ретельно перемішуємо.
Наша начинка готова.
Тісто Філо дуже тонке, воно чимось мені нагадує папірус, тому поводитись з ним треба вкрай обережно, інакше воно порветься.
Тісто Філо змащуємо розтопленим вершковим маслом.
Це дуже зручно робити за допомогою силіконового пензлика.
По краю тіста викладаємо начинку.
Скручуємо у рулет.
Форму для запікання (у мене кругла скляна) змащуємо вершковим маслом.
По колу викладаємо рулетики з начинкою.
Зверху пиріг змащуємо вершковим маслом.
Випікаємо Пиріг Равлик з тіста філо при температурі 180 градусів приблизно 35-40 хвилин.
Орієнтуємося на свою духовку, адже у кожного вона різна.
Я випікала, виставивши верх, низ + конвекція.
Ось такий красий, дуже апетитний Пиріг Равлик з тіста філо у мене вийшов, він чудово підрум'янився.
Вершковим маслом, що залишилося змащуємо ще гарячий пиріг.
Готовий Пиріг Равлик з тіста філо можна подавати до столу.
Цей пиріг однаково смакує, як у теплому, так і холодному вигляді.
Зверху тісто дуже хрустке, а в середині ніжне, начинка смачна та соковита.
Це дуже смачно!
А ось так Пиріг Равлик з тіста філо виглядає у розрізі.
Апетитно, правда?
Неодмінно скористайтеся цим рецептом та приготуйте неймовірно смачну домашню випічку, яка сподобається усій родині, я в цьому впевнена.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікуся, з недавніх пір це тісто завжди є у моїй морозильній камері, воно настільки класне, що не можу передати! З нього можна приготувати будь-що, сьогодні до речі приготувала роліні з бринзою та зеленню, вийшло просто супер!
Багато бачила рецептів з тіста філо, проте ніколи не готувала. Виглядає смачно, просто й апетитно!