Пиріг з маком

Опубліковано користувачем Irina

Пиріг з маком або Маківник виходить приголомшливо смачним. Дуже люблю цей рецепт, адже приготувати страву неймовірно легко і просто, а результат справді радує. Цей рецепт можна використовувати для приготування коржів для торта, особливо смачно з чорносливом і заварним кремом. Ось сьогодні зранку спекла пиріг, а до обіду не залишилось ні крихти. Пишний, що тане у роті, пиріг з маком розійшовся за лічені хвилини. В тісто я додала смажений арахіс та родзинки, але в цей пиріг підійдуть будь-які інші горіхи, наприклад, дуже смачно з грецькими горіхами. Якщо під рукою горіхів немає, можете сміливо пекти без них, пиріг в будь-якому випадку вийде смачним.

Для приготовлення пирога з маком нам знадобляться:

  • 4 яйця
  • 1 стакан цукру
  • 125 гр. вершкового масла
  • 1 стакан маку
  • 1 ст.л. розпушувача
  • 1 стакан борошна
  • 50 гр. смаженого арахісу
  • 50 гр. родзинок

Мак проварюємо п'ять хвилин та даємо набухнути в окропі під кришкою 20 хвилин.

Жовтки обережно відділяємо від білків та збиваємо з цукром та маслом.

Додаємо мак, борошно с розпушувачем та збиваємо

Арахіс прожарюємо, очищаємо від лушпиння і нарізаємо достатньо великими шматочками. Порізаний арахіс та родзинки додаємо до тіста та добре перемішуємо.

Окремо збиваємо білки.

Дуже обережно вводимо їх в тісто, перемішуючи до однорідності.

Викладаємо тісто в змазану форму і випікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах.

Наш пиріг з маком готовий!

Даємо пирогу остигнути, заварюємо побільше ароматного чайку та пригощаємося.

СМАЧНОГО!

 

Коментарі

Опубліковано 13 квітня 2016 - 00:08 користувачем NorbertDat

Этот пирог просто бесподобный :) , мне очень понравился )))

Опубліковано 13 квітня 2016 - 09:45 користувачем Irina

NorbertDat, очень рада!

Опубліковано 01 вересня 2015 - 22:45 користувачем Rada

Ирина, хочу поделиться своим изобретением... испекла пирог по вашему рецепту... аккуратно разрезала пополам, перемазала заварным кремом и сверху посыпала поджаренным арахисом... торт получился, просто закачаешься... вкусный очень...
жаль что не могу поставить свое фото тортика, так хотелось чтобы вы его увидели...
а еще у меня идея испечь бисквит, посередине вставить маковую прослойку по данному рецепту, перемазать кремом и добавить к примеру, свежие персики... как вам моя идея... по моему должен получиться очень даже вкусный торт...
спасибо за очень удачный рецепт!

Опубліковано 02 вересня 2015 - 12:31 користувачем Irina

Rada, вы настоящая умница и умелица, если печете такие вкусные тортики... я кстати тоже использую этот пирог для приготовления тортов... Ваша идея по поводу тортика с персиками меня очень даже заинтересовала... я бы в качестве украшения испекла бы маленькие безе и украсила верх торта, а между ними выложила порезанные кусочками персики... тут уже как подскажет фантазия, но идея просто замечательная...
по поводу фото, я работаю над этим вопросом и надеюсь в скором будущем такая опция появится...
заходите почаще, всегда рада пообщться!

Опубліковано 11 листопада 2013 - 00:31 користувачем Manunjja

Легкий, воздушный пирог, быстро готовится, и получается очень вкусным. Спасибо за отличный рецепт!

Опубліковано 13 листопада 2013 - 22:40 користувачем Irina

На здоровье! Я рада, что вам понравился рецепт!!!

Коментувати