Пиріг з маком або Маківник виходить приголомшливо смачним. Дуже люблю цей рецепт, адже приготувати страву неймовірно легко і просто, а результат справді радує. Цей рецепт можна використовувати для приготування коржів для торта, особливо смачно з чорносливом і заварним кремом. Ось сьогодні зранку спекла пиріг, а до обіду не залишилось ні крихти. Пишний, що тане у роті, пиріг з маком розійшовся за лічені хвилини. В тісто я додала смажений арахіс та родзинки, але в цей пиріг підійдуть будь-які інші горіхи, наприклад, дуже смачно з грецькими горіхами. Якщо під рукою горіхів немає, можете сміливо пекти без них, пиріг в будь-якому випадку вийде смачним.
Для приготовлення пирога з маком нам знадобляться:
- 4 яйця
- 1 стакан цукру
- 125 гр. вершкового масла
- 1 стакан маку
- 1 ст.л. розпушувача
- 1 стакан борошна
- 50 гр. смаженого арахісу
- 50 гр. родзинок
Мак проварюємо п'ять хвилин та даємо набухнути в окропі під кришкою 20 хвилин.
Жовтки обережно відділяємо від білків та збиваємо з цукром та маслом.
Додаємо мак, борошно с розпушувачем та збиваємо
Арахіс прожарюємо, очищаємо від лушпиння і нарізаємо достатньо великими шматочками. Порізаний арахіс та родзинки додаємо до тіста та добре перемішуємо.
Окремо збиваємо білки.
Дуже обережно вводимо їх в тісто, перемішуючи до однорідності.
Викладаємо тісто в змазану форму і випікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах.
Наш пиріг з маком готовий!
Даємо пирогу остигнути, заварюємо побільше ароматного чайку та пригощаємося.
СМАЧНОГО!
Коментарі
NorbertDat, очень рада!
Ирина, хочу поделиться своим изобретением... испекла пирог по вашему рецепту... аккуратно разрезала пополам, перемазала заварным кремом и сверху посыпала поджаренным арахисом... торт получился, просто закачаешься... вкусный очень...
жаль что не могу поставить свое фото тортика, так хотелось чтобы вы его увидели...
а еще у меня идея испечь бисквит, посередине вставить маковую прослойку по данному рецепту, перемазать кремом и добавить к примеру, свежие персики... как вам моя идея... по моему должен получиться очень даже вкусный торт...
спасибо за очень удачный рецепт!
Rada, вы настоящая умница и умелица, если печете такие вкусные тортики... я кстати тоже использую этот пирог для приготовления тортов... Ваша идея по поводу тортика с персиками меня очень даже заинтересовала... я бы в качестве украшения испекла бы маленькие безе и украсила верх торта, а между ними выложила порезанные кусочками персики... тут уже как подскажет фантазия, но идея просто замечательная...
по поводу фото, я работаю над этим вопросом и надеюсь в скором будущем такая опция появится...
заходите почаще, всегда рада пообщться!
Легкий, воздушный пирог, быстро готовится, и получается очень вкусным. Спасибо за отличный рецепт!
На здоровье! Я рада, что вам понравился рецепт!!!
Этот пирог просто бесподобный :) , мне очень понравился )))