Салат «Мімоза»

Опубліковано користувачем Irina

Люблю цей салат! З таким легким та ніжним смаком. Салат «Мімоза» не набридає ніколи, тому завжди готую його із задоволенням. Приготовлений із самих, здавалося б, найпростіших продуктів, цей салат виходить неймовірно смачним. Варіацій приготування цього салату безліч, та я й сама постійно експериментую, додаючи щось нове. Як правило, готую салат «Мімоза» з консервованою сайрою, але сьогодні приготувала з сардиною, яку дуже люблю. Іноді додаю сире яблуко. Цей салат ніколи не залишається, і секрету ніякого немає - просто він справді смачний!

Для приготування салату «Мімоза» нам знадобиться:

  • Баночка консервованої сардини (або сайри)
  • 1 велика цибулина
  • 2 картоплини
  • 2 морквини середніх розмірів
  • 2-3 яйця
  • Сіль до смаку
  • Майонез

Картоплю та моркву добре миємо і відварюємо в мундирах. Охолоджуємо та очищаємо. Натираємо на дрібній тертці.

Яйця варимо на круто. Коли охолонуть, відокремлюємо білки від жовтків.

Білки натираємо на дрібній тертці. Жовтки також натираємо на дрібній тертці.

Цибулю дрібно нарізаємо. Заливаємо її окропом, залишаємо на 10 хвилин, потім воду зливаємо, цибулю промиваємо в холодній воді (так цибуля не гірчить).

З риби зливаємо олію та добре розминаємо вилкою.

Тепер, коли всі інгредієнти готові, починаємо шар за шаром викладати наш салат «Мімоза».

На дно тарілки або салатниці викладаємо сардину та злегка змащуємо майонезом.

На рибу викладаємо цибулю. На цибулю викладаємо картоплю, солимо та змащуємо майонезом.

На картоплю викладаємо потерту моркву та змащуємо майонезом.

На моркву викладаємо білки, на білки жовтки, солимо, змащуємо майонезом.

Зверху прикрашаємо салат потертими жовтками та злегка зеленню. Даємо салату "Мімоза" просочитися.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 03 жовтня 2020 - 09:45 користувачем AllaSkirka

в нас ні одне свято не обходиться без цього смачного салата, він настільки смачний та ніжний, що дуже користується популярністю) цього разу мій салатик виглядає ось так! фото вислала)

Опубліковано 03 жовтня 2020 - 23:08 користувачем Irina

AllaSkirka, ви не перестаєте мене тішити і дивувати! Ваш салат виглядає просто приголомшливо, він такий гарний, високий, рівненький! Ви молодець! Дякую за чудове фото!

Опубліковано 08 березня 2019 - 22:27 користувачем AllaSkirka

готувала цей салатик дочці на День народження))) ніжний, смачний, він сподобався всім гостям))) величезне спасибі за чудовий рецепт))) фото свого салатика додаю! Вітаю з 8 Березня!

Опубліковано 10 березня 2019 - 13:07 користувачем Irina

AllaSkirka, ой який гарний у вас вийшов салатик... дуже його люблю, але щось зовсім про нього забула, також обов"язково приготую його на Паску! Дякую за фоточку!

Опубліковано 22 січня 2013 - 00:18 користувачем Вероника

Я этот салат немного делаю по другому, я на рыбу ложу картофель, а потом лук, и яйца тру целиком белок вместе с желтком. Получается тоже вкусно)))

Опубліковано 22 січня 2013 - 10:24 користувачем Irina

Вероника, думаю, что от того как уложены слои, вкус салата особо не изменится. Даже не сомневаюсь в том, у что у вас получился вкусный салат. Успехов Вам!

Опубліковано 20 січня 2013 - 21:35 користувачем Алла

Мне тоже очень нравиться этот салатик!!!Красиво оформлен. =)

Опубліковано 20 січня 2013 - 23:21 користувачем Irina

Алла, спасибо! Я старалась!

Коментувати