Шакшука

Опубліковано користувачем Irina

Шакшука - це неймовірно смачна страва в яєць, смажених в соусі з помідорів, перцю та цибулі з додаванням приправ. Шакшука входить в кухню Ізраїлю та подається на сніданок з хлібом чи пітою. Цікаво, що подавати на тарілці Шакшуку не прийнято, так само як не заведено їсти її виделкою чи ложкою. Тільки руками, прямо зі сковорідки, щоразу макаючи шматочок хліба то у червоний томатний соус, то в жовток. Я так гадаю, що це зручно, коли готуєш страву особисто собі, а якщо на сім'ю, тоді не так зручно їсти руками з однієї сковорідки. На мій погляд, не важливо, хто як буде їсти Шакшуку, головне аби вона була смачною. А вона, повірте, дуже смачна! Ще маленький нюанс - в Шакшуку обов'язково додається така приправа, як зіра (кумин). Готується страва достатньо легко, однак приготування займе трішечки більше часу ніж звичайна яєшня. І ще, щоб страва вийшла смачною, помідори мають бути стиглі, а болгарський перець м'ясистий.

Для приготування Шакшуки нам знадобиться:

  • 4 яйця
  • 1 болгарський перець
  • 3 помідори
  • 1 зубчик часнику
  • Сіль, чорний перець до смаку
  • Дрібка зіри (кумин)
  • Дрібка сушеного базиліку
  • 2-3 ст.л. оливкової олії
  • Зелень петрушки або кінзи

Ось з таких інгредієнтів ми будемо готувати неймовірно смачну Шакшуку.

Цибулю нарізаємо дрібним кубиком.
Також нарізаємо невеличкими кусочками червоний болгарський перець.

В сковорідку наливаємо оливкову олію та чекаємо, щоб вона добре нагрілася.

Викладаємо порізану цибулю та обсмажуємо декілька хвилин до прозорості.

Тепер додаємо порізаний червоний болгарський перець.
Перемішуємо та тушкуємо приблизно 5 хвилин.

Тим часом помідори заливаємо окропом, знімаємо шкірку та нарізаємо кубиками.

Цибуля з болгарським перцем гарно протушкувалася.

Додаємо порізані помідори.

Ретельно перемішуємо.

Накриваємо кришкою та тушкуємо ще 5-7 хвилин.

Тим часом дрібно нарізаємо зелень петрушки, подрібнюємо зручним для вас способом часник.

До тушкованих овочів додаємо сіль, перець до смаку, дрібку зіри та сушеного базиліку і часник.
Ретельно все перемішуємо.
Тушковані овочі мають бути дуже соковитими, тому якщо помідори не були соковиті, можна додати трішечки води.

Тепер дуже акуратно, аби не пошкодити жовток (він має бути цілим) розбиваємо яйця, зробивши ложкою невеличке заглиблення.
Розбиваємо таким чином всі яйця.

Зменшуємо газ та смажимо на маленькому вогні, поки не побіліє білок.
Кришкою не закриваємо, жовток в цій страві має бути рідким.
Наша дуже смачна, соковита, ароматна Шакшука готова.

Посипаємо Шакшуку подрібненою зеленню петрушки та можна пригощатися.

Це надзвичайно смачна та корисна страва, до того ж поживна.
Я подавала цю страву з хлібом.
Мені дуже подобається Шакшука в теплому вигляді.

Якщо ви ще ніколи не готували Шакшуку, обов'язково надолужте, тим паче, що зараз сезон помідорів та перцю.
Це дуже смачно!!!

А це для гарного настрою! Ось такі неймовірні Майори ростуть в саду у наших дітей. Вони різних кольорів, таких незвичних та яскравих, тому є справжньою прикрасою саду. Ці квіти дуже привабливі та водночас, не вибагливі, вони довго цвітуть, тому можна довго милуватися їхньою красою. Майори - це їхня народна назва, тому на пакетиках насіння і в літературі їхнє офіційне ім 'я - циннія. Квітку названо на честь німецького вченого, професора ботаніки Йоганна Готфріда Цинна.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 26 грудня 2022 - 00:45 користувачем Сергій

Не один раз готували цю траву за вашим рецептом. Надзвичайно смачно.

Опубліковано 27 грудня 2022 - 00:26 користувачем Irina

Сергій, дуже приємно, що страва прийшлася до смаку та є такою популярною у вашій родині) Готуйте на здоров"я!!!

Коментувати