Шоколадно-банановий кекс

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні у мене шоколадно-банановий кекс, який виходить дуже смачним, а готується простіше простого, практично перемішав всі інгредієнти та готово. Кекс виходить з яскраво вираженим шоколадним смаком, трохи вологий, пористий та тане в роті. У прохолодний осінній вечір він подарує незабутні відчуття тепла та неповторного смаку. У цьому кексі чудово поєднуються банани, волоські горіхи та шоколад. Отже! Любителі шоколадної випічки, приєднуйтесь!

Для приготування шоколадно-бананового кексу нам знадобиться:

  •     3 стиглих банана
  •     2 яйця
  •     140 гр. цукру
  •     100 гр. вершкового масла
  •     40 гр. какао-порошка
  •     180 гр. борошна
  •     1.5 ч. л. розпушувача
  •     0,5 ч.л. солі
  •     0,5 ч.л. ванільного цукру
  •     50 гр. шоколаду
  •     50 гр. волоських горіхів
  •     Цукрова пудра для прикраси

Ось із таких продуктів у нас вийде неймовірно смачний шоколадно-банановий кекс. Для цього рецепту краще використовувати чорний шоколад.

Банани чистимо від шкірки, нарізаємо шматочками та відправляємо в миску, в якій замішуватимемо тісто. Банани краще брати стиглі, але не м'які.

За допомогою виделки розминаємо банани. Якщо залишаються невеликі шматочки, це навіть добре.

До розім'ятих бананів додаємо яйця.

За допомогою вінчика добре перемішуємо.   

Додаємо цукор та розтоплене вершкове масло кімнатної температури. Добре перемішуємо.

На цьому етапі додаємо пів ложечки солі. Якщо у вас виникли якісь сумніви, можете виключити сіль з рецепту та не додавати.

В окремій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, какао-порошок, ванільний цукор.

Ретельно все перемішуємо.

Сухі інгредієнти додаємо в кілька прийомів до бананово-яєчної маси, що вийшла. Борошно з усіма добавками обов'язково просіюємо.

Перемішуємо тісто силіконовою лопаткою, воно має вийти як густа сметана.   

Волоські горіхи трохи просмажуємо (це посилить їх смак) та подрібнюємо будь-яким зручним способом. Половину шоколаду подрібнюємо ножем. Горіхи та шоколад додаємо до тіста.

Ще раз добре перемішуємо.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером, виливаємо тісто та розрівнюємо.

Зверху кекс посипаємо шоколадом, що залишився.

Випікаємо наш шоколадно-банановий кекс за температури 180 градусів приблизно 1 годину. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, вона має бути сухою. Даємо готовому кексу трохи охолонути та за допомогою пергаментного паперу виймаємо його на решітку, щоб він повністю охолонув.

Охолоджений кекс злегка посипаємо цукровою пудрою. Ось такий красень у мене вийшов. Запах по всій квартирі просто фантастичний.

Заварюємо гарячого ароматного чаю та пригощаємося! Це просто божественно!

На світлині добре видно структуру кексу, він просто тане у роті! А смак! А аромат! Дуже рекомендую приготувати цей кекс та насолодитись його неповторним, яскраво вираженим шоколадним смаком!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 04 березня 2024 - 09:45 користувачем Kk

Я роблю схожий, але ПП. Треба буде скоштувати

Опубліковано 05 березня 2024 - 16:59 користувачем Irina

Kk, вітаю Вас! Може поділитеся рецептом свого кексу, було б дуже цікаво!

Опубліковано 11 грудня 2019 - 17:53 користувачем Мариша

этот потрясающий шоколадно-банановый кекс с хрустящей сахарной корочкой. В этом кексе отлично сочетаются бананы, грецкие орехи и чёрный шоколад. Орехи перед приготовлением можно подсушить на сковороде, а шоколад нарубить ножом. Такой кекс станет отличным десертом к чаю или кофе. Кекс очень мягкий и ароматный. спасибо

Опубліковано 12 грудня 2019 - 22:53 користувачем Irina

Мариша, огромное спасибо за исчерпывающий комментарий, мне очень приятно!

Опубліковано 23 жовтня 2019 - 09:24 користувачем AllaSkirka

Ой, класний рецептик...мій Володя дуже любить кекси, обов'язково йому спечу такий. Дякую Іруся за ідею!!!!

Опубліковано 23 жовтня 2019 - 09:32 користувачем Irina

Аля, обов"язково спечи, він такий класний, дуже шоколадний і ароматний, нам дуже сподобався!!!

Коментувати