Друзі, хочете приготувати щось смачне і оригінальне? Тоді цей рецепт вам точно сподобається. Сьогодні ми будемо готувати дуже смачне куряче філе, запечене з яблуками і лимоном. Філе курки виходить дуже соковитим та ароматним. Воно не менш смачне на наступний день, коли повністю охолоне і відмінно нарізається. Лимон, яблуко і часник надають м'ясу неповторну нотку, а ще для приготування знадобитьчя соус на основі меду. Цей рецепт я знайшла на сайті FOOD рецепт, за що безмежно вдячна автору, оскільки страва виходить неймовірно смачною. Звичайно, я рецепт трохи змінила, додала ті спеції, які більше любить моя сім'я.
Для приготування курячого філе з яблуками і лимоном нам знадобиться:
- 3 курячих філе
- 2 зубки часнику
- 1 яблуко (бажано червоне)
- ½ лимона
- 70 гр. вершкового масла
Для соусу:
- 1 ст.л. меду
- 1 ч.л. солі
- ½ ч.л. чорного меленого перцю
- ½ ч.л. солодкої паприки
- ½ ч.л. куркуми
- ½ ч.л. хмелі-сунелі
Для приготування курячого філе, запеченого з яблуками і лимоном нам будуть потрібні ось такі інгредієнти.
Куряче філе миємо, просушуємо і за допомогою гострого ножа робимо надрізи (добре видно на фото).
Надрізи повинні бути досить глибокими і продовгастими, такими, щоб в них помістилися яблука і лимони.
Форму, в якій ми будемо запікати філе, застилаємо пергаментним папером (з бортиками).
Викладаємо філе.
Часник нарізаємо тонкими пластинками і викладаємо в надрізи.
Лимон розрізаємо навпіл і нарізаємо півкільцями.
Яблука нарізаємо дольками.
«Кишеньки» у філе заповнюємо яблуками і лимоном.
Яблука краще брати червоного кольору, так страва буде виглядати більш ефектно.
Шматочками нарізаємо вершкове масло і також вставляємо в кожен надріз.
Ставимо в духовку і запікаємо приблизно 30-35 хвилин при температурі 180 градусів.
Поки запікається філе, приготуємо соус.
У мисочку кладемо мед, додаємо всі спеції, сіль.
Ретельно перемішуємо.
Запечене філе дістаємо з духовки.
За допомогою силіконового пензлика ретельно змащуємо куряче філе соусом.
Соусу вистачає, щоб рясно покрити ним всі три курячих філе.
Ставимо знову в духовку і запікаємо ще 15 хвилин.
Ось таке куряче філе вийшло. Поливаємо його ще трохи соком з маслом і спеціями і даємо трохи охолонути.
Перекладаємо куряче філе на тарілку.
Можна пригощатися!
Це так смачно!
Обов'язково приготуйте цю страву, я вас запевняю, що не пошкодуєте! Моєму чоловікові дуже сподобалося філе з яблуками і лимоном, причому і в теплому вигляді і на наступний день.
А ось так філе вигладить в розрізі!
Дуже апетитно, чи не так?
А це для гарного настрою! У мене на блозі є багато фотографій квітучої сакури, яка висаджена в парку, недалеко від мого будинку. А ось так сакура виглядає сьогодні. Красива, правда?
СМАЧНОГО!
Коментарі
Оксана, дякую! Неодмінно приготуйте, не пожалкуєте, дуже смачно виходить)
дуже гарний рецепт, я замість яблука використала айву, вийшло просто бомбезно! дуже дякую, однозначно буду готувати ще!
Марія, мені приємно, що рецепт так сподобався! Готуйте на здоров"я!
очень оригинальный рецепт) блюдо выглядит просто потрясающе) подача на 5+) и по всей видимости филе получается не сухим)
Лилиана, не представляете, как приятно получать такие комментарии, как Ваш! Спасибо) Филе получается не сухим за счет соуса, оно очень вкусное и ароматное) обязательно приготовьте, не пожалеете!
Пригоовила куриное филе по этому рецепту, получилось НЕЧТО!!!! Как же это вкусно! Ирина, огромное спасибо! Очень понравился рецепт!
ELENA, готовьте на здоровье!!! Мне очень приятно, что вам понравился этот рецепт!!! Заходите еще в гости!
Смакота!!! Обов'язково приготую!!!!
AllaSkirka, обов"язково приготуй, сподіваюсь, що сподобається!
Рецепт нескладний, зато яка вкуснятіна виходить !!!
Жанна, це точно ти підмітила. Готувати взагалі не складно але виходить дуже смачна страва!
який цікавий рецепт, неодмінно приготую!