Свинина, запечена з айвою – це дуже смачна страва, яка підійде також на святковий стіл. Для її приготування можна використовувати свинячу шинку, свинячий ошийок або філе, це вже на ваш розсуд. Айва - це суто осінній фрукт, вона з незвичайним смаком, тому дуже добре поєднується з м'ясом. Раджу не пропустити момент та обов'язково приготувати таке м'ясо з айвою. Цю закуску гарантовано оцінить чоловіча половина, але гадаю, що і жіноча не залишиться байдужою. М'ясо за цим рецептом ніжне, ароматне, соковите. Воно неймовірно привабливо та оригінально виглядає в нарізці. Запікати м'ясо з айвою ми будемо під фольгою у духовці. Не менш смачним виходить М'ясо-гармошка, тому якщо ви не любите айву або не зможете її купити, сміливо готуйте за цим рецептом.
Для приготування свинини, запеченої з айвою, нам знадобиться:
- 1 кг свинячої шинки
- 3 айви
- 1 цибулина
- Приправа для свинини
- Сіль, чорний перець
- Олія
Ось такі продукти нам знадобляться для виготовлення смачної Свинини, запеченої з айвою.
На шматку свинини робимо надрізи, розрізаючи не до кінця.
Натираємо м'ясо сіллю, перцем та приправою для свинини, не забуваючи про надрізи
Перевертаємо м'ясо та в такий же спосіб натираємо спеціями з іншого боку.
Форму для запікання змащуємо олією. Цибулину чистимо, нарізаємо півкільцями та викладаємо рівномірним шаром у форму для запікання.
Зверху на цибулю викладаємо наше м'ясо.
Айву миємо, розрізаємо на чотири частини, видаляємо серцевину та нарізаємо тонкими часточками.
У кожен надріз на м'ясі вставляємо часточки айви, причому досить щільно.
Накриваємо форму фольгою та залишаємо маринуватися на 1 годину.
Запікаємо м'ясо з айвою при температурі 200 градусів приблизно 45-50 хвилин.
Потім знімаємо фольгу та запікаємо ще приблизно 30-35 хвилин.
Даємо м'ясу охолонути та перекладаємо на тарілку.
Свою страву я прикрасила гілочками петрушки та оливками.
Ось така надзвичайно смачна та красива страва у мене вийшла.
Коли м'ясо повністю охолоне, його легко нарізати тонкими шматочками.
Страва вийшла неймовірно смачною, з яскравим смаком. Обов'язково приготуйте, не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Наташа, готовьте на здоровье!!! Очень рада, что рецепт понравился!!! Сейчас сезон айвы, поэтому обязательно попробуйте... а я буду ждать результата! Успехов, вам Наташа!
+ за интересный рецепт)))
Юлия, спасибо большое за оценку!
доброго времени суток! очень аппетитно и празднично выглядит блюдо! если найду айву, обязательно приготовлю мужу на день рождение))) спасибо вам за интересный и не избитый рецепт! о результате обязательно сообщу!
Diana_K, готовьте на здоровье, это очень очень вкусно, точно гостей удивите, это я вам гарантирую! сейчас сезон айвы, поэтому думаю, что проблем не возникнет... я кстати видела айва (элитная) продается в супермаркетах, она чуть подороже, но ДР только раз в году! Успехов! Жду результат!
Ой, це неймовірно смачно, я особисто пробувала!!!
Аллочка, дуже дякую, я рада, що м'яско сподобалося!!!
Це якийсь шедевр!!!!
Жанночка, дуже дякую!!! Я старалася!!!
вауууу! какое мяско!!! сейчас можно купить айву, поэтому обязательно приготовлю!!! огромное спасибо за интересную идею!