Як на мене, Яблучне варення саме із зимових яблук є найсмачнішим. В цих яблуках багато пектину, тому варення швидко гусне при варінні, в них багато заліза, бо щойно їх натреш чи поріжеш, а вони вже темнішають. А ще такі яблука неймовірно соковиті, тому для приготування варення потрібні лише яблука та цукор. Воно дуже приємне на смак, з легкою кислинкою та неймовірним ароматом. З таким варенням можна готувати пляцки, булочки чи пиріжки, а ще воно чудово підійде до оладок чи млинців. У саді моїх дітей росте старенька-старенька яблунька, яка щороку дарує гарний врожай чудових зимових яблук. Саме з них я приготувала багато варення, яке стане чудовим десертом холодною зимою, нагадуючи літні дні. Неодмінно скористайтесь цим перевіреним рецептом та приготуйте кілька баночок Яблучного варення із зимових яблук, впевнена, що ви не будете розчаровані.
Для приготування Яблучного варення із зимових яблук нам знадобиться:
- 1.5 кг потертих або порізаних яблук
- 1.5 кг цукру
Для приготування Яблучного варення із зимових яблук нам знадобляться лише яблука та цукор.
Яблука миємо та чистимо від шкірки.
Яблука можна нарізати тонкими скибочками, кубиками чи натерти на великій терці, як у мене.
Оскільки мені найзручніше готувати варення в мультиварці, я зразу викладаю натерті яблука у каструлю для мультиварки.
Натерті яблука викладаємо шарами.
На яблука викладаємо частину цукру.
Знову натерті яблука.
Знову цукор і так далі, головне, щоб шар цукру був зверху та повністю покривав яблука.
Залишаємо натерті яблука з цукром на кілька годин, щоб яблука пустили сік.
На світлині видно, наскільки соковиті у мене зимові яблука.
Будемо варити Яблучне варення із зимових яблук в кілька етапів.
Перший раз проварюємо варення 15 хвилин з моменту початку кипіння.
Лишаємо, щоб варення повністю охололо (я лишила на ніч).
В цих яблуках так багато пектину, що вже після першого варіння видно, що варення почало густіти.
Другий раз варимо варення 10 хвилин та знову лишаємо, щоб воно повністю охололо.
Перед тим, як будемо варити варення втретє, підготуємо банки та кришки, які неодмінно стерилізуємо.
Мені зручно стерилізувати банки у мікрохвильовій печі.
Спочатку я банки мию харчовою содою, потім наливаю в кожну банку трохи води та включаю мікрохвильовку.
Також стерилізуємо кришки.
Поки стерилізуються банки та кришки включаємо Яблучне варення з зимових яблук та варимо його ще 10 хвилин.
В кожну банку накладаємо гаряче варення, накриваємо кришками та закручуємо.
Ось і все! Густе, духмяне, неймовірного янтарного кольору Яблучне варення із зимових яблук готове.
Накриваємо баночки ковдрою чи рушником та лишаємо, щоб воно повністю охололо.
У мене вийшло 4 баночки варення та ще невеличка мисочка.
Хочу вас запевнити, що Яблучне варення із зимових яблук вийшло неймовірно смачним, воно в міру солодке, густе та неймовірно запашне.
Його можна використовувати для будь-якої випічки - пляцків, булочок чи пиріжків, а можна просто намастити на скибочку батона до чаю чи кави.
Ух, як смачно!
А це для гарного настрою! Ось таку красиву гілочку з апетитними яблуками я сфотографувала. Це інший сорт, не такий, з яких я готувала варення, але кожне яблуко смачне по своєму. Я дуже люблю саме наші, українські яблука - смачні та соковиті, солодкі та кислуваті.
СМАЧНОГО!