Для приготування какао знадобиться молоко, краще домашнє коров’яче, невелика кількість цукру і, звичайно, какао-порошок. У каструлю, в якій буде варитися какао, потрібно налити невелику кількість води так, щоб дно було повністю покрите. Як тільки вода закипить, слід вилити в каструлю молоко. Тим часом у чашці потрібно ретельно перемішати какао-порошок і цукор, потім додати туди трохи води і ретельно розмішати так, щоб вийшла однорідна густа шоколадна суміш без грудочок. Наступний етап приготування – поєднання шоколадної суміші з молоком. Для цього, постійно помішуючи молоко, у нього вводять суміш з какао, після чого вміст каструлі доводять до кипіння і варять на повільному вогні протягом трьох хвилин, а потім вимикають газ.
Пропорція приготування какао: на 2 літри молока потрібно взяти 6 столових ложок какао-порошку і 4 столові ложки цукру. Коли какао зняли з вогню, не охолоджуючи, розливають по чашках або склянках і подають із сухариками, печивом, бісквітами чи кексами. Приготування, описане вище, вважається класичним рецептом какао, проте існують й інші, більш цікаві та оригінальні способи. У цій статті буде згадано про три таких варіанти: какао з яєчним жовтком, какао зі збитими вершками та холодне какао з морозивом. Для приготування какао з яєчним жовтком какао варять за традиційним рецептом. Потім розтирають жовток (один жовток на дві порції какао) з цукром і какао-порошком і вливають у каструлю з готовим какао. Після цього напій збивають вінчиком і одразу подають у склянках або чашках.
Для какао зі збитими вершками також використовують какао, зварене за класичним рецептом, яке розливають у підготовлені склянки так, щоб вони були заповнені наполовину. Потім збивають вершки з цукровою пудрою і викладають одну столову ложку на какао.
Приготувавши какао за звичайним рецептом, його охолоджують. Потім у склянку кладуть кульку шоколадного морозива і зверху заливають какао. Верх склянки або келиха, у якому подають цей десерт, можна прикрасити збитими вершками або свіжими ягодами.
Коментарі
boy cat names, спасибо за интересный комментарий!!!
Спасибо за интересную статью! Если вы надумали сварить какао , вы, несомненно, должны помнить, что оно имеет множество полезных микроэлементов в своем составе.