Яйця, фаршировані печерицями

Опубліковано користувачем Irina

Колись, фаршировані яйця були обов'язковою стравою на моєму святковому столі, але з часом стали з'являтися більш цікаві страви, і я якось про них забула. Насправді, фаршировані яйця - це ситна і смачна закуска, котра стане справжньою окрасою столу, якщо до їх приготування підійти творчо. У моїй кулінарній книзі налічується, щонайменше 15 рецептів начинок, але сьогодні я приготувала дуже смачну начинку - з смажених печериць і жовтка. Ця апетитна закуска всім припала до смаку, не дивлячись на те, що приготувати її неймовірно легко. Не менш важливою є подача цієї страви, краще, звичайно використовувати спеціальну тарілку, але якщо такої немає, то не проблема, від цього фаршировані яйця гіршими на смак не стануть. Дана кількість інгредієнтів розрахована, аби нафарширувати 8-10 половинок яєць, в залежності від того, скільки начинки накладати на одну половинку яйця.

Для приготування яєць, фаршированих печерицями нам знадобиться:

  • 200 гр. печериць
  • 1 невелика цибулина
  • 4-5 яєць
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Олія для смаження
  • Майонез
  • Зелена цибуля
  • Свіжий огірок для прикраси

Для приготування закуски спочатку необхідно відварити на круто яйця. Це займе 10 хвилин. Щоб легше було очистити яйця від шкаралупи, додаємо в воду, в якій будуть варитися яйця ложку солі. Коли яйця зваряться, опускаємо їх на кілька хвилин в холодну воду і очищаємо.

Розрізаємо яйця на половинки і акуратно виймаємо жовток, який будемо використовувати для приготування начинки.

Тепер приготуємо грибний фарш.

Печериці нарізаємо як можна дрібніше.

Цибулину дрібно нарізаємо і смажимо на олії до золотистого кольору.

Додаємо порізані печериці, солимо, перчимо і обсмажуємо до готовності.

У розім'яті виделкою жовтки додаємо підсмажені печериці (без олії), порізану дрібно зелену цибулю. Пробуємо начинку на смак, якщо потрібно - досолюємо, перчимо. Заправляємо майонезом і ретельно вимішуємо.

Наповнюємо половинки яєць грибною начинкою, зверху на кожне яйце кладемо шматочок свіжого огірка.
Викладаємо фаршировані яйця на спеціальную тарілку і прикрашаємо.

Наша чудова, дуже смачна закуска готова!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 29 липня 2019 - 03:20 користувачем Алексей

очень заманчивый ррецептик, обязательно при случае приготовим!

Опубліковано 29 липня 2019 - 22:53 користувачем Irina

Алексей, готовьте на здоровье, успехов!

Опубліковано 28 лютого 2019 - 15:51 користувачем Евгеша

забираю в копилку, обязательно приготовлю такое аппетитное блюдо на Паску)))

Опубліковано 03 березня 2019 - 23:22 користувачем Irina

Евгеша, готовьте на здоровье, и заходите почаще, к празднику Пасхи будут новые вкусные рецепты!

Опубліковано 23 жовтня 2016 - 22:05 користувачем Антонина

получилось вкусно и очень красиво, на будущее обязательно куплю такое специальное блюдо, как у вас!
спасибо за вкусный рецепт, всем понравилось)))

Опубліковано 24 жовтня 2016 - 15:11 користувачем Irina

Антонина, на здоровье! очень рада, что вам понравилось!

Опубліковано 05 квітня 2015 - 00:11 користувачем Люда

очень понравился рецепт, обязательно приготовлю...

Опубліковано 05 квітня 2015 - 20:57 користувачем Irina

Люда, непременно приготовьте, надеюсь рецепт понравится!

Опубліковано 07 серпня 2014 - 06:48 користувачем Boris

Отличная закуска!
Надо непременно попробовать!!!

Опубліковано 07 серпня 2014 - 11:20 користувачем Irina

Это очень простая, но вкусная закуска - обязательно попробуйте!

Коментувати